Rozvolňování vládních opatření změnilo i aktuální plány hradeckého plaveckého areálu Flošna

31. květen 2021 11:30

Venkovní koupaliště, vnitřní bazény i wellness centra mohou ode dneška otevřít. Původní podoba vládních opatření počítala s tím, že do provozu půjdou jen areály pod širým nebem, páteční aktualizace nařízení ale všechno změnila. Změnila i plány hradeckého areálu Flošna, kde podrobnosti zjišťoval reportér Tomáš Lörincz.

Je to přesně tak, ještě v pátek dopoledne počítalo vedení areálu, že na dnešní šestou hodinu ranní už pustí do venkovního bazénu první plavce.

Čtěte také

Když se ale v pátek na Flošně dozvěděli, že bude možné otevřít i kryté areály, tak plány přehodnotili - venkovní koupaliště by museli za současného počasí vyhřívat a to by bylo ekonomicky velmi náročné.

Proto se rozhodli odložit otevření koupaliště zatím na neurčito a raději se soustředí na vnitřní prostory. Což znamená, že od dnešní desáté hodiny se tak v Hradci otevírá wellness studio Flošna a sauny v Městských lázních a od středy bude přístupný krytý bazén na Eliščině nábřeží.

Přinesla taková změna v podobě opatření proti šíření koronaviru na poslední chvíli provozovatelům i nějaké problémy?

Třeba tady na Flošně museli zrušit objednávky plaveckých klubů, ty si už minulý týden objednaly vyblokování několika drah na tréninky.

Čtěte také

Vedení areálu s omluvou objednávky zrušilo a bude je přijímat od středy právě do krytého bazénu.

Nepříjemné by podle vedoucího areálu Jana Konvalinky mohlo teoreticky být i to, že se počítalo pouze s otevřením jedné části - a podle toho se také přijímali například brigádníci.

Kdyby chtěli na Flošně otevřít koupaliště a na Eliščině nábřeží i krytý bazén, tak by se nejspíš nepodařilo na poslední chvíli doplnit stav personálu. Počasí ale v tomhle směru v uvozovkách "pomohlo".

Jak jsou na tom s přípravami na otevření další areály v Královéhradeckém kraji?

Některé otevírají už dnes, třeba v Trutnově nebo v Nové Pace, další především kvůli počasí otevření odkládají. Například v Lodíně se chystají zahájit provoz nejdřív 19. června.

Aktuální informace o tom, kdy jednotlivé areály otevřou, najdete na jejich webových stránkách - to tedy za předpokladu, že už to vědí. Existují totiž i koupaliště, která otevřou skutečně až v závislosti na počasí a zatím tedy nemají ani předběžný termín.

autoři: Tomáš Lörincz , baj
Spustit audio

Související