Rybaření bylo zdraženo, ale rybářů neubylo

I přes zdražení poplatků v letošním roce svého koníčka sportovní rybáři nezavrhli. Podle technika Hynka Dorta našly zájem v rybaření i děti.

Počet prodaných povolenek je stejný jako loni, i přesto, že rybáři zaplatí o 600 korun více. Hynek Dort také říká, že Územní svaz Českého rybářského svazu začne zarybňovat západočeské vodní toky mírovými rybami. Poslechněte si podrobnosti.

Jaro klepe na dveře a proto plzeňský zahradník Přemysl Písař radí, jak se postarat o půdu před sezónou ve sklenících, pařnících, fóliovnících a na záhonech. Zbavíme ji škůdců a plevele, provzdušníme a pohnojíme. Dozvíte se také zajímavosti o hnojivech, které živiny rostlinám do půdy postupně uvolňují.

Topíte kamny na tuhá paliva uvažujete o nových? Poradíme, jak je správně vybírat podle velikosti místností. Řekneme vám, proč se u krbových kamen s výměníkem vyplatí mít akumulační nádrž, jaké parametry by měl mít komín a také jak mohou své majitele pozlobit tzv. designová kamna. Naším hostem je Dana Malinovská, revizní technička a kominice z Plzně.

Kvalitní tepelné čerpadlo může ušetřit spoustu nákladů na topení. Pokud je správně vybrané a nadimenzované k otopné soustavě. Nejčastější závady a možné těžkosti při jejich provozu přiblíží Tomáš Sysel z Institutu zdravého bydlení.

autor: Jiří Šobr | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio