S akreditací zdarma za kulturou. Prix Bohemia Radio zve do Divadla na cucky

2. duben 2019

Jak vypadá putování velbloudice po české poválečné krajině? Nechte si neobvyklý příběh podle skutečných událostí vyprávět od talentovaných dětí Dismanova rozhlasového dětského souboru. Když přijdete s festivalovou akreditací, užijete si divadelní představení zdarma.

Dismančata rozvíří vlny Prix Bohemia Radio hned dvakrát. Středeční představení od 19 hodin v Divadle na cucky mají ale akreditovaní návštěvníci festivalu zdarma. Stačí dorazit včas a ukázat akreditační kartu. Jako odměnu za vaší připravenost pro vás máme  vstupenku zdarma.

Představení Pepito (ne)plivej! napsal pro Dismanův soubor podle skutečné události Miloš Doležal. Vypráví příběh velbloudice Pepity, kterou v květnu 1945 našla skupina skautů u Havlíčkova Brodu. Týden ji skauti vedli českou poválečnou krajinou a zažívali neskutečná dobrodružství, aby se velbloudice dostala v pořádku do pražské zoo.

Jeden ze svědků, pozdější literární historik a kritik Jaroslava Med, skautským jménem Minehaha, na tento zážitek vzpomínal takto: „Velbloudice vznešeně kráčela po pražský ulici, krok co krok. Mezi hrby měla místo sedla německou vojenskou blůzu s maskovacím vzorem. Koukali jsme jí na tlapky, jak je krásně měkce pokládá na silnici. Kráčí. Kráčela jak královna směr Praha.“

Kapacita divadla je 50 míst. Pokud chcete mít jistotu, že na vás zbyde místo, můžete si ho rezervovat na stránkách divadla. Pokud se při příchodu na představení prokážete festivalovou akreditací, budete mít vstup zdarma. V ostatních případech je cena lístku 50 Kč.

autor: nwe
Spustit audio