S migrénou nepouštět! Máváme zlatou korouhví zahraničních nezávislých novinek

6. leden 2023

Konec starého roku a čerstvý začátek toho nového je již tradičně spojen s bohatým přívalem novinek. Takže jsme se ve Špíně rozhodli odjistit rok 2023 dávkou rozmanitých nových tracků. Na jaké ohlášené desky se těšíme a co nám teď z přehrávačů jen tak nezmizí? 

Další sezónu jsme zahájili poctivě a rovnou vypustili lva z klece v podobě sólového oi punkového projektu Prisonnier Du Temps basáka z francouzských Syndrome81. Rychlé kytary a poctivá tempa tentokrát novinky ovládly téměř zcela. S novým materiálem se vytasili známí kanaďani S.H.I.T. nebo polští Future. Ty můžete znát i v rámci projektu JAD, kteří nedávno odjeli tour s Full Of Hell.

Rozjetou, naštvanou jízdu poskytl i nový projekt Livin' Gag z italského Trenta. Ale netočili jsme pouze punkové kolovrátky, black metalovou zástavou totiž těsně před Silvestrem máchli rakouští Kringa a způsobili v našem studiu menší poprask.

Jak už bývá zvykem nejen kytarami je živa Špína, nové album svojí industriálem načichlou skandovačkou Protect ohlásila Rebel Yell. A nakonec nám nezbylo nic jiného, než se rozplynout nad singlem od kolektivních špíních oblíbenců Lust For Youth.

Jak zní současná screamo vlna a co v nás ve Špíně vyvolává? Jak se dělá kapela podle falešné recenze? Který powerviolence nás nejvíc nadchnul? Koho nikdy neuslyšíme hrát naživo? Proč jednou za čas propadneme všemu, kde jsou singalongy? Kolik punkových telefonních seznamů by se dalo tentokrát sestavit? A co ve studiu vyvolalo největší nadšení? Poslechněte si celou první letošní Špínu ze záznamu!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.