S Miroslavem Hruškou si budeme povídat o rozhlase a o divadle

12. duben 2018

Hostem Setkání s literaturou živě bude v pondělí 16. dubna v podvečer dlouholetý člen olomoucké činohry a dnešní herec Švandova divadla v Praze Miroslav Hruška.

Miroslav Hruška je olomouckému publiku po dvacetiletém působení v činohře zdejšího divadla dobře znám. Méně už lidé vědí, že začínal svou divadelní kariéru v Šumperku a v Českém Těšíně. V roce 2009 Moravské divadlo Olomouc opustil a ve zralém věku odešel do angažmá ve Švandově divadle v Praze.

Zahrál si rovněž řadu rolí v televizi a ve filmu. Patří od roku 1994 k těm, kteří začali v Českém rozhlase Olomouc po letech křísit literární a dramatickou tvorbu. Účinkoval v mnoha rozhlasových inscenacích a četbách, uvedených jak v Českém rozhlase Olomouc, tak na stanicích Vltava a Dvojka.

Miroslav Hruška má také nezanedbatelný literární talent, a tak se s posluchači rozhlasu mohl podělit o své verše a fejetony, které zazněly např. v pořadech Vánoční drobečky Miroslava Hrušky nebo Vánoční kupé Miroslava Hrušky. Jeho zatím posledním rozhlasovým počinem je komentovaná četba z knihy Josefa Ullricha Pověsti z Jeseníků, ve které nás v Počteníčku zavede na podzim pod režijním vedením Tomáše Soldána třikrát na Bruntálsko.

V pondělí 16. dubna od 18 hodin se v Setkání s literaturou živě setkáme s Miroslavem Hruškou ve velkém studiu Českém rozhlase Olomouc. Povídat si s ním bude jeho rozhlasová i divadelní kolegyně Dita Vojnarová.

autor: sul
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka