S novým názvem a novým trenérem Radoslavem Kováčem vstupují do sezóny fotbalisté Táborska

27. červenec 2022 18:31

Do druhé ligy vstoupí poslední červencovou sobotu fotbalisté Táborska. První zápas je čeká v Příbrami. Jihočeský tým se v nové sezoně bude prezentovat s novým trenérem, pod novým názvem a také v novém rozestavení.

„Chceme najít v rytmus, umět zaskočit, chceme hrát aktivně, ale samozřejmě mrzí mě jednoduché góly, které jsme si dali takřka sami,“ říká nový trenér Radoslav Kováč. Mrzí ho každý gól, který jeho tým dostal v přípravě. A nebylo jich málo.

Novinek je v druholigovém týmu celá řada, název klubu se změnil na FC Silon Táborsko. Co se asi nezmění, bude osoba kapitána. Už osmatřicetiletý Jakub Navrátil říká, že tým je připravený. „Každý trenér má jinou filozofii, takže v něčem je to jiné, ale nakonec vždycky je nás na hřišti jedenáct a kulatý balón,“ dodává.

V přípravě s třetiligovým nováčkem z Přeštic dostali táborští fotbalisté dva góly, s prvoligovým Dynamem ještě o dva víc. Ani to ale Jakuba Navrátila neznervózňuje. V tom, že Táborsko chce hrát systémově na tři obránce, to prý určitě není. „Když je něco nového, vždycky budou vznikat mezírky, než se to člověk naučí, na tom pracujeme,“ komentuje.

Stejně jako Jakub Navrátil moc neřeší přechod ze čtyř obránců na tři, trenér Radoslav Kováč nechtěl rozebírat důležitost losu. První zápas jeho tým odehraje v sobotu v Příbrami. „Je to jedno, losování neřeším. Každý zápas chceme určitě hrát s lepší defenzivou a zkusit vstřelit nějaké góly,“ připomíná.

A právě proto přišel před sezonou Martin Nešpor. Góly dával třeba v Mladé Boleslavi nebo v Olomouci. Trenér Radoslav Kováč si ho vybral a očekává od něj, že bude nejvýraznější ofenzivní posilou. „Věřím, že bude přínosem svou pracovitosti, zkušenostmi i vstřelenými góly,“ uzavírá.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související