S Petrem Mukem nás pojilo vzácné přátelství, pečetěné oboustranným zájmem o historii

29. září 2020

Tentokrát se nejpopulárnější český zpěvák všech dob Karel Gott ohlížel za spoluprací s Ivetou Bartošovou, která se kromě sólových nahrávek představila i v duetech. Kromě Karla Gotta zazpívala s Petrem Kolářem a Petrem Mukem. A právě Petru Mukovi patřila druhá část Gottovy rozhlasové diskotéky. 

Oba totiž pojilo vzácné přátelství, pečetěné oboustranným zájmem o historii. Tragicky zesnulého Petra Muka jsme si poslechli v osobité verzi někdejšího hitu Karla Gotta ze 60. let Pošli to dál, ale také v původně sólové skladbě Tančíš sama, která však zazněla jako duet Petra Muka s Karlem Černochem.

autor: Miloš Skalka
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.