S vůní tradice: Příběh brambor
Věděli jste, že brambory jsou bohaté na vitamín C? Jaké další látky obsahují? Jak je to s jejich pěstováním? Jsou náročnou plodinou? Hodí se pouze jako příloha nebo mají v kuchyni ještě bohatější uplatnění? Co všechno se z nich dá připravit?
Související
-
Brambory: Jaké jsou druhy brambor?
Které se hodí na salát, které na těsto či škubánky a které na všechno? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.
-
Jsou z brambor, ale zdravé nejsou. Smažené hranolky obsahují karcinogenní látky, varuje Jan Tuna
Hranolky jsou oblíbené, našemu zdraví ale moc neprospívají. Na vině je jejich příprava, při které vznikají nebezpečné karcinogenní látky. Kvalitu hranolek zkoumal Jan Tuna.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.