Sáblíková má poslední šanci na Rio, na kole najela tisíce kilometrů

10. září 2015

Rychlobruslařská šampionka Martina Sáblíková se znovu vydala na mistrovství světa v cyklistice. Je na dlouhé cestě do amerického Richmondu, kde si chce v časovce vyjet šanci na olympiádu do Ria. A sama ví, že ji nečeká nic lehkého.

Budíček obstarali Martině Sáblíkové antidopingoví komisaři. „Dveře otevřu, nemám co skrývat, takže v tom nevidím problém. Jen mě překvapilo, že jsem byla pět dní doma a oni si vybrali ten poslední,“ povzdechla si, zatímco trenér Petr Novák zuřil ještě cestou na letiště.

Jestli z něčeho byla nervózní, tak už z blížícího se závodu. Přemýšlela, co ještě mohla stihnout, aby se cítila lépe. Ale na kole má letos najeto na své poměry dost. „Co jsem počítala, tam mám asi pět a půl (tisíce kilometrů, pozn. red.), to je trošku něco jiného,“ pochlubila se olympionička.

Martina Sáblíková také nejede na svůj první cyklistický šampionát, třeba v roce 2012 byla v časovce 9., což to by jí letos stačilo k zajištění olympiády v Riu.

V Richmondu čeká rovinatá, technická trať jí, která nepomůže. Ale zkušeností má závodnice více, než když se o elitní desítky kdysi snažila na MS v Kodani, kde to nevyšlo. „Zatáček se až tak nebojím, i když ty pravotočivé mi pořád dělají problémy. Ale cítím větší šanci, na kole mám naježděno mnohem víc, to je hrozně znát.“

Šampionát v americké Virginii zároveň bere jako poslední šanci zúčastnit se letních olympijských her. „Beru to tak, že jsem šanci dostala. Buď ji propásnu, nebo ne. Když se to nepovede, je to sport a budu žít svůj život dál,“ usmívá se cyklistka Martina Sáblíková.

 

Černo bíle :D přesně tak jsem viděla dnes po tréninku :D

Posted by Martina Sáblíková on 30. srpen 2015
autoři: kyk , vman
Spustit audio