Šance na postup jsou vyrovnané, říká před odvetou v Karabachu plzeňský kouč Pivarník

2. srpen 2016

Před týdnem nedokázala dát Viktoria Plzeň Karabachu ani gól. Dnes ve třetím předkole Ligy mistrů branku dát potřebuje, pokud chce pomýšlet na postup. Jenže při pohledu na statistiky úvodního zápasu to působí jako hodně složitý úkol.

„Čím vícekrát vystřelíme, tím máme větší šanci skórovat, takže o tom to je. Nebo si taky můžeme pomoci nějakou standardkou,“ obránce Radim Řezník měl na lavičce dost času přemýšlet, co by mohlo být lepší a teď bude možná moci ověřit, jestli jsou jeho nápady správné.

V prvním duelu byl vyloučen stoper Baránek, ani krajní obránci nehráli úplně přesvědčivě, a tak se teď možná otevírá šance pro Řezníka nastoupit v základní sestavě.

„Uvidíme, to je spíš otázka na trenéra. Jsem ale připravený a jsem rád, že jsem zdravý. Uvidím, jestli dostanu důvěru, nebo ne,“ říká Radim Řezník.

Trenér Roman Pivarník ale složení týmu neprozradil a podobně mlhavé jsou i jeho odpovědi ohledně taktiky.

„Chceme hrát vlastní hru. Chceme hrát aktivně a ne pasivně. Obě mužstva jdou do zápasu s tím, že musí dát gól, aby se postoupilo, takže to bude 50:50. Nikdo nemůže o něčem spekulovat,“ připomíná plzeňský kouč postupovou matematiku, kterou v trochu jiných cifrách nejspíše slyší od vedení Viktorie.

Rozdíl mezi koncem ve třetím, nebo čtvrtém předkole Ligy Mistrů je minimálně 130 milionů korun, o královských odměnách za případný postup do základní skupiny ani nemluvě. Slušná motivace, kterou ale v přepočtu na ázerbajdžánskou měnu manat tuší i Karabach. Zápas mezi Karabachem a Plzní začíná v 18.30.

autoři: mch , jkn
Spustit audio