Se švihadlem, bez švihadla, s míčem a bez míče. Tvrdá příprava píseckých házenkářek

9. září 2015

S přicházejícím podzimem startuje další roční házenkářské interligy žen. V Písku mají za sebou první zápasy a jsou odhodlané dostát tvrzení, že právě v jejich městě se hraje dobrá házená. Svou dobrou formu prokázaly už na turnaji ve Francii, odkud přivezly druhé místo. Trenér Ondřej Václavek má v plánu minimálně play-off.

„Dneska rozcvičení s míčem a se švihadlem. Jedem úhlopříčky, které známe. Jednu úhlopříčku jedeme se švihadlem, na druhé straně bude míč, se kterým dodriblujete zpět,“ pobízí trenér své svěřenkyně.

Svými plány se Ondřej Václavek, mimo jiné také asistent trenéra mladých reprezentantek, netají. „Sice jsme neměli soustředění, trénovali jsme ale dvakrát denně. Střídali jsme trénink na oválu, u altánu a tady v hale. Kdybychom nemuseli bojovat o padáka, tam by bylo dobré pohybovat se na hranici play-off,“ plánuje trenér.

Bránu jsem zdědila asi po dědovi, říká Lucie Preslová

V dobrém rozpoložení jsou na začátku nové sezóny také hráčky. Kupříkladu talentovaná brankářka Lucie Preslová. „Pokusíme se být v play-off a nespadnout do první ligy, protože to by byla tragédie. Říká se, že v Písku je dobrá házená, tak to zkusíme udržet i nadále,“ říká odhodlaně Lucie.

Sympatická studentka píseckého gymnázia je v bráně ze zcela jasných důvodů. Své v tom sehrál dokonce dědeček. „Hrála jsme občas v poli, ale brána je lepší. Můj dědeček byl v brance, tak to mám asi v genech,“ směje se.

autor: kaj
Spustit audio