Sedmé nebe s Ninou Marinovou: Hudba, která konejší

24. duben 2022

Nesmyslná ruská agrese na Ukrajině nabourala víru v to, co všechno se může stát v takzvaném civilizovaném světě 21. století. Abychom měli sílu a vytrvalost pomáhat a podporovat lidi, kteří to potřebují, je důležité se udržovat v co nejlepší duševní kondici. Hudba může být i v těchto časech zdrojem nesmírné pozitivní inspirace.

„Zajímalo mě, co si teď pro potěšení pouštějí hudebnice a hudebníci – takoví, jejichž hudba přináší radost mně,“ přibližuje koncept svého dubnového vydání Sedmého nebe Nina Marinová.

Anglická zpěvačka Piya Malik z kapely Say She She, jejíž jádro tvoří ženské vokální trio, jí doporučila svoji oblíbenkyni, tureckou zpěvačku Seldu Bağcan. „Její hlas je tak mocný, naléhavý a všeobjímající. Pro mě je symbolem síly a vytrvalosti a tu myslím nyní všichni potřebujeme,“ nechala se slyšet Piya.

Při poslechu pořadu se také dozvíte, co si v těchto dnech pouští pro pozvednutí nálady talentovaná zpěvačka, kytaristka a skladatelka kapely MarZ Markéta Zdeňková, klavírista a skladatel Kit Downes, klavírista a skladatel Tomáš Sýkora, slovenská kapela Family Friend nebo kontrabasista a skladatel Tomáš Liška.

Spustit audio