Šéfkuchař radí jak na pučálku i velikonoční nádivku

19. březen 2023

S Martinem Havlíkem, učitelem odborných předmětů Hotelové školy v Plzni na Borech a šéfkuchařem Gourmet clubu Bezejmenná se začneme připravovat na Velikonoce.

Martin Havlík nabízí na vyzkoušení rychlý, laciný a sytý pokrm zvaný pučálka. Poradí také s pečením velikonoční nádivky.

Ceny zeleniny jsou vysoké. Velké nákupy semínek zeleniny a pomůcek k jejímu výsevu ukazují, že si jí bude spousta majitelů zahrádek pěstovat sama. Po výsevu časem zelenina vzejde a je jí třeba přesadit – pikýrovat - aby zesílila, než ji vysadíme do skleníků a záhonů. Jak ji správně přesazovat do sadbovačů, jaký substrát používat, jak zalévat a jak se o ni starat radí plzeňský zahradník Přemysl Písař. A to včetně jejího pěstování na terasách a balkónech.

Cyklistická sezóna pomalu, ale jistě klepe na dveře. Jak na ní připravit obyčejná kola a elektrokola? Co můžeme kontrolovat, opravit a co raději svěřit odbornému servisu? To se dozvíte od známého plzeňského cyklistky Antonína Bartoníčka.

Špatnou i výbornou zkušenost s firmami, které prodávají okna a dveře včetně instalace, má náš posluchač. Opravoval rodinný domek a chalupu. I ve 200 let staré chalupě mu tato výměna ušetřila velké náklady na topení. Kombinací krbových kamen s výměníkem, akumulačními nádržemi a tepelným čerpadlem je srazil na minimum.

autor: Jiří Šobr | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio