Šestnácté narozeniny Radia Wave: Známe vítěze hudebně exportního projektu Czeching

16. září 2022

Radio Wave v klubu Fuchs2 na pražské Štvanici oslavilo šestnácté narozeniny a také vyhlásilo vítěze exportní soutěže Czeching. Součástí nabitého line-upu o dvou stagích byly i koncerty čtveřice umělců nominovaných v soutěži – kapely Méta Monde, hudebnice Miss Petty, tanečního kouzelníka Ventolina a zpěvačky Aiko.

Cenu si nakonec odnesla právě poslední jmenovaná Aiko. Co pro ni výhra v Czechingu znamená? „Mám z toho hroznou radost, na Eurosonic jsem se hlásila už několikrát a konečně se tam podívám,“ řekla bezprostředně po vyhlášení. Vedle czechingových hrdinů si Wave k narozeninám nadělil taky vystoupení Marbles, Lazer Vikinga nebo rappera Rohonyho. Party zakončily tučné DJ sety.

Co by k narozeninám přála radiu šéfredaktorka Bára Šichanová? „Protože jsme na party, určitě bych Radiu Wave popřála hlavně tolik skvělých fanoušků, jako přišlo dneska sem, měli jsme plno. A pak taky další skvělé podcasty a odvážná témata podobná těm, jaká jsme otevřeli třeba s Hranicemi násilí.“

Co říkala mezinárodní porota na czechingovou selekci? Poslechněte si celý příspěvek.

Spustit audio

Více o tématu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.