Sexy Grundfunk Ladies Night vol. 17

25. únor 2011

Jednou měsíčně nám s pořadem vypomáhá badatelka v oblasti groovu MaryC, která se specializuje na zpěvačky a hudebnice myslící v rytmu funku, soulu, jazzu a hip hopu. Sexy, sexy, sexy bude playlist dalšího vydání edice Ladies Night. Ve funkovém pořadu Grundfunk udělají dusno groovy dámy již tuto neděli 27. února. Prostě láska na první poslech.

MaryC slibuje na nedělní večer samé sexy songy, sexy zpěvačky, svůdný soul a slibný funk. Mimo jiné vysílá každé pondělí od 22 hodin na Radiu Wave svůj pořad Kruton, kde představuje hudbu, která mluví jazykem rapu, především tedy hip hop, jeho kořeny, současné proměny a nové směry. Stay tune!

Představíme si také úplné novinky a to již vydané, tak i ty, jejichž vydání je na spadnutí. Desku nedávno vydala rodina Escovedo v čele s Sheilou E., v první polovině roku se ale dočkáme i novinek od Fdeluxe, Wonderlush, Lennyho Kravitze či u nás znovuzrozeného Yandim bandu, takže se snad dostane na všechny.



V rubrice Groove Window vzpomene Viktor Mašát hudbu z dvou poměrně povedených soundtracků k počítačové sérii Need For Speed a to konkrétně částem s podtitulem Underground. Našlápnutá rocková muzika se tu totiž mísí i s hip-hopovou tvorbou, jež má funkový základ. Na chvíli se tak přesuneme do světa rychlých aut, kde tuning hraje prim.

Tradiční migrénou bohů vás provedou DJ Maceo, Viktor Mašát a MaryC. Těšte se na funk, soul, groove a jazz.


autoři: Viktor Mašát , Maceo
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.