Silničáři připravují dokončení křižovatky u Medlešic. Přibydou nájezdy

2. prosinec 2022 14:32

První část chrudimského obchvatu byla otevřená na konci roku 2015. Znamenalo to tehdy několik zásadních změn, mezi nimi v podstatě odříznutí části Medlešice od hlavní trasy. To by se ale mělo změnit. Ředitelství silnic a dálnic plánuje stavbu křižovatky s novými nájezdy a sjezdy.

Prakticky jde o dokončení mimoúrovňové křižovatky v Medlešicích. Zatím existuje jen část, v roce 2016 tam byl otevřený sjezd z obchvatu, který umožňuje odbočení ve směru od Pardubic. Jenže z Medlešic se na hlavní trasu najet nedá a stejně tak není možné v tomto místě obchvat opustit, pokud jedete od Chrudimi. A právě tohle by měly řešit další větve křižovatky. Ředitelství silnic a dálnic teď požádalo o souhlas s umístěním stavby.

Chrudimská radnice by ale dala přednost jinému řešení. Přednost by podle ní měla dostat třetí a poslední část obchvatu, která propojí dokončené úseky s výjezdem na Heřmanův Městec. Pokud by se ji podařilo postavit, přestala by křižovatka u Medlešic dávat smysl. Propojka by vznikla o několik set metrů dál.

„Já jsem měl návrh, ať se propojí kruhový objezd u Vestce s pardubickou silnicí s tím, že by to byla první etapa toho severozápadního obchvatu,“ vysvětluje starosta Chrudimi František Pilný (ANO).

Žádný termín ale stanoven není. V přípravě je napřed dokončení medlešické křižovatky, severozápadní část obchvatu existuje na papíře ve třech variantách a definitivní vybraná není. Vedení Chrudimi chce ještě se silničáři jednat a dohodnout se, jaká stavba by měla dostat přednost.

Spustit audio

Související