Siniaková: Přístup ke světovým jedničkám v deblu není fér. Odvádíme stejnou práci, ale jsme dvě

Hostem sportovní talkshow Na síti s Andreou Sestini Hlaváčkovou je zlatá medailistka ve čtyřhře z olympijských her v Tokiu a aktuální světová jednička v deblu Kateřina Siniaková. Jak hodnotí letošní sezonu? Jak se cítila, když jí trofej na Turnaji mistryň předávala Martina Navrátilová? A jak vnímala letošní olympiádu v Tokiu? Poslechněte si celý rozhovor!

Barbora Krejčíková vyhrála French Open v singlu a potom i v deblu. Cítila jsi z ní tu neskutečnou formu?

Celý rok jsme se cítily dobře. Je znát, že jsme se jako pár vyvíjely, zlepšovaly a mohly jsme se jedna na druhou spolehnout. Jsem ráda, že se jí to povedlo i v singlu, protože se můžeme častěji potkávat na stejných turnajích.

Čtěte také

Napadlo tě, že dosáhne toho vítězství v singlu?

Nikdo to nečekal, ale ženský tenis je hodně otevřený a výsledky dokazují, že jakákoliv hráčka může vyhrát. Pokud se jí to sejde, bude ready, tak jsme hodně blízko sebe. Už to není jako dřív, kdy byly TOP 5 hráčky suverénně nejlepší. Teď může vyhrát kdokoliv.

Byl pro tebe výkon Barbory Krejčíkové na Roland Garros motivací? Vyhrály jste spolu spoustu juniorských turnajů, prošly jste spolu celou tu cestu a víš, jak je tenisově kvalitní. Je to něco, co tě nakoplo do sezony?

Řekla bych, že určitě. Dokazuje to i to, že může vyhrát kdokoliv. Pokud člověk maká, tak se mu to musí vrátit.

Ty ses po třech letech vrátila na první místo na světě v deblu. Cítíš na turnajích nějaká privilegia?

Kateřina Siniaková a Andrea Sestini Hlaváčková

Ne, což je na turnajích velká nevýhoda. Řekla bych, že hodně rozlišují, jestli je to singl, nebo debl. Hodně se o tom s Bárou bavíme, když se dostala v tom singlu tak vysoko. Je to nefér. Hráčky, které hrají čtyřhru odvádí stejnou práci, ale to privilegium nemají. Není to fér, když odvádí stejnou práci, ale jsme dvě.

Jak vnímá situaci kolem čínské tenistky Pcheng Šuaj? A jak se těší na první turnaj nové sezony v Austrálii? Poslechněte si celý rozhovor!

Na síti s Andreou Hlaváčkovou na Radiožurnálu Sport

Související