Sítě proti hmyzu, choroby vinné révy, chov ježků

17. červenec 2010

V tomto díle se dozvíte, jak účinně předcházet chorobám vinné révy a jak s nimi bojovat. Chystáte se na dovolenou k moři a rádi byste letos konečně vyzkoušeli potápění? I pro vás bude připravena reportáž v Hobby magazínu. Pokud vás trápí přes léto komáři a jiný létající hmyz, který vám někdy dokáže způsobit bezesné noci, poradíme vám, jak se účinně bránit...

Choroby vinné révy
Pěstujete na své zahradě vinnou révu? Pak vás možná bude zajímat rozhovor o chorobách, které v letním období mohou tuto rostlinu sužovat. Zaměříme se na tři z nich: Peronosporu, padlí révové a plíseň šedou. Jak jim předcházet a účinně s nimi bojovat? Jan Zítka požádal o radu Pavla Pastorka, ředitele Templářských sklepů Čejkovice…

Potápění
Chystáte se na dovolenou k moři a rádi byste letos konečně vyzkoušeli potápění? A to nejen s brýlemi a ploutvemi pro hezkou mušličku u břehu, ale do větší hloubky, abyste si moře opravdu užili? Jak byste se měli na váš nový koníček připravit a jak moc je potápění obtížné, zjišťovala Markéta Vejvodová u Tomáše Peteráče, jednatele akciové společnosti Roluc.

Sítě do oken proti hmyzu
Trápí vás přes léto komáři a jiný létající hmyz, který vám někdy dokáže způsobit bezesné noci? Pro případ, že se vám dostanou do pokoje, si můžete pořídit nejrůznější postřiky. Jenomže nejjistější je, vůbec jim neumožnit se do bytu dostat! K tomu vám velmi dobře poslouží sítě proti hmyzu do oken. O tom, z jakých druhů si můžete vybrat, mluvila Markéta Vejvodová s Lukášem Homolou z firmy Isotra.

Ježek bělobřichý
Ježka bělobřichého potkáme ve volné přírodě jenom v Africe. Pokud byste si chtěli pořídit toto noční zvíře jako svého mazlíčka, poslechněte si, co o něm říká Líza Švejdová, odbornice na zájmové chovy. Podrobnosti o ježku bělobřichém u ní zjišťoval Jan Zítka.


Dobrá rada na závěr

Nechcete aby váš kapr, kterého jste dostali od hodného rybáře, zaváněl rybinou? V tom případě ho namočte do mléka a nechte ho tam odmáčet.

autoři: Eduard Hrubeš , Jan Zítka , Markéta Vejvodová
Spustit audio