Škola čar a kouzel, lovci upírů i návraty na vesmírné stanice. Herní plán roku 2023 zvěstuje hojnost

6. leden 2023

Moderátoři Questu oslavili příchod nového roku po svém – očekáváním chystaných letošních titulů, ale především již tradičními predikcemi herních věcí budoucích a zároveň zhodnocením předpovědí loňských a předloňských. A že by se v některých překvapivě přesných pesimistických odhadech raději mýlili! 

Lukáš po své nepřítomnosti potřeboval dohnat Šárku s Jardou se svým seznamem nejočekávanějších her, kdy je odhodlaný si letos doplnit téměř celoživotní rest v podobě remaku System Shocku z roku 1994. Pustí se ale prý i do pokračování série klasických RPG v podobě Baldur’s Gate III, pokud se studio Larian odhodlá ho vydat. Také vyhlíží i akční RPG Lies of P inspirované pohádkou o Pinocchiovi se značně potemnělou estetikou.

Jarda na Lukášovo těšení navázal vyhodnocením úspěchů titulů, na které se trojice moderátorů těšila v předchozích letech. Šárčin černý kůň v podobě Hogwarts Legacy ani po dvou letech stále nezvládl vyjít, Lukáš na jednu ze svých vyvolených her stihl zapomenout a Jarda se k všeobecnému veselí konečně zavázal přetočit ve svém retro kalendáři na letopočet 1998. God of War Ragnarök si ale svému těšení navzdory stejně nezahrál.

Lukáš následně vyvěštil neslavnou budoucnost hned dvěma hrám se slovem City v názvu, Jarda moderátorské trojici prorokuje kariéru v herním vývoji a Šárka slibuje smrt a zkázu veletrhům a výstavám. Budiž nadějí, že dle dosavadních výsledků se věštecké schopnosti Questu nemohou měřit ani se Sibylou, ani s Jolandou.

Jakou hru si moderátoři Questu hodlají letos zahrát společně? Kdo se stane retro snobem a kdo fanouškovským elitářem? Poslechněte si novoroční Quest plný opatrného optimismu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.