Škola hrou. Učitelé ZŠ Komenského v Náchodě se na den proměnili ve významné osobnosti našich dějin

20. květen 2023 07:49

Učitelé základní školy Komenského v Náchodě se na jeden den proměnili ve významné osobnosti českých dějin. Žáci tak mohli mluvit například s Boženou Němcovou, Karlem Čapkem, nebo Václavem Havlem a dozvědět se zajímavosti o jejich životě a práci. To vše během tzv. projektového dne, který děti pomáhá vzdělávat zábavnou formou. 

V jedné z místností areálu školy právě žáci sledují úryvek z filmu Miloše Formana „Hoří má panenko“. O chvíli později se oblékají do uniformy hasiče, do ruky dostávají repliku textu a stávají se z nich účastníci konkurzu na filmovou roli.

Čtěte také

V jiné učebně mají žáci možnost setkat se s jedním z nejlepších tuzemských zpěváků. Ten jim následně zazpívá. „Přivítejte božského Káju. Tak pojďme na to!

V Karla Gotta se na chvíli proměnil učitel Jan Šnajdr. Děti následně dostávají za úkol píseň zrytmizovat. „Jsou rozděleni do čtyř skupin, každá skupina hraje na různé rytmické nástroje.

Podobných stanovišť je v areálu školy celkem 16. Na každém místě se děti dozvídají něco zajímavého. Třeba v tělocvičně o historii Sokola. A nesmí chybět ani samotné cvičení. „Pochodem vchod ke svým značkám.

Tenhle projektový den je ve škole v pořadí šestý. V těch předchozích se například žáci seznámili s různými druhy náboženství a nebo školní výukou od dob Marie Terezie do současnosti.

Projektový den nebyl na Základní škole Komenského v Náchodě určitě poslední. Ten další chystají učitelé v příštím školním roce. Téma zatím vybrané není.

Spustit audio

Související