Skvělé herecké výkony i generační výpověď. Startuje audio thriller Rituál

4. říjen 2022

Radio Wave pro své posluchače připravilo další podcastový seriál. Pětidílný thriller Rituál, jehož autorkou je spisovatelka Klára Vlasáková, přináší příběh čtyř mladých lidí, které spojuje společné tajemství. Na co se můžou posluchači těšit? „Důvodem, proč si to poslechnout, jsou určitě herecké výkony,“ říká dramaturg Josef Kokta. Podle jedné z protagonistek, herečky Martiny Jindrové, je to zase generační výpověď.

„Podcastový seriál Rituál je o čtveřici přátel, kteří se snaží zbavit viny za něco, co provedli v minulosti. Jako prostředek jim k tou slouží nebezpečný rituál, který se každý rok opakuje.“ Víc ale dramaturg nechtěl prozradit. Právě tajemství a mysterióznost v kombinaci se společensky palčivými tématy, jsou podle Josefa Kokty předností pětidílného audio thrilleru.

Josef Kokta

„Moje první pocity ze scénáře byly takové, že jsem to přečetla naráz, protože to bylo strašně napínavé a hrozně mě to bavilo,“ říká herečka Martina Jindrová, která v Rituálu ztvárňuje jednu ze čtyř hlavních postav, Báru. Rituál pro ni byl první rozhlasovou zkušeností, podle jejích slov ji ale rozhlasové herectví bavilo už při studiích na DAMU. Herečka zároveň vidí sílu podcastu právě v jeho generační výpovědi.

„Myslím, že důvod, proč si Rituál poslechnout, jsou i herecké výkony. Skvělé je, že premiérovaly všechny díly na jednou, takže si to mohou posluchači užít celé,“ shrnuje Kokta.

Poslechněte si rozhovor s dramaturgem podcastu Rituál Josefem Koktou a jednou z hereček Martinou Jindrovou. Celý podcastový seriál najedete také na webu Radia Wave, v aplikaci mujRozhlas a v dalších podcastových aplikacích. 

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka