Slávisté vědí, že se od nich v Tallinnu hodně očekává. Tlak ale zatím nevnímají

14. červenec 2016

Ve čtvrtek vstoupí do nové fotbalové sezony první český tým. Pražská Slavia se do evropských pohárů vrací po více než šesti a půl letech absence. Druhé předkolo Evropské ligy rozehraje v Tallinnu na hřišti tamní Levadie.

„Určitě je velké očekávání,“ cítí i trenér Slavie Dušan Uhrin mladší, že hlavně fanoušci si asi nepřipouštějí nic jiného než postup.

V ten doufají také hráči a tlak na úspěch se zatím snaží nevnímat. „Zatím ho nevnímáme. Kdybychom neuspěli nebo neuhráli ideální výsledek, asi bychom ho vnímali. Jdeme si za svým, chceme hrát svojí hru a věřím, že to zvládneme,“ myslí si Josef Hušbauer.

Záložník sešívaných je – co se týká startů v evropských pohárech – nejzkušenějším hráčem ve slávistickém týmu. Klub v letní pauze znovu přivedl několik nových fotbalistů, aby zvýšil konkurenci na jednotlivých postech a celkovou sílu kádru.

„Kádr jsme nerozšířili, protože zas až tolik hráčů nemáme. Vybrali jsme ty, kteří by nám měli pomoct, a uvidíme, jestli se vůbec zapracují do sestavy. Všichni určitě ne. Pevně věřím, že se tady brzy aklimatizují,“ přeje si trenér Uhrin.

Kouč Slavie má – alespoň na první pohled – větší možnost výběru základní sestavy, na niž myslí všichni hráči. „Myslím si, že je v týmu dvacet fotbalistů, z nichž může nastoupit kdokoli. Že bychom se na tréninku nějak pozabíjeli, to ne, ale zdravá konkurence je dobrá,“ říká útočník Muris Mešanovič.

Úvodní soutěžní zápas sezony začne pro Slavii v estonském Tallinnu v 18 hodin českého času.

autoři: mva , Radek Šamša
Spustit audio