Slavnostní koncerty Českého rozhlasu Olomouc byly vyprodány

V letošním roce Český rozhlas Olomouc slaví 70 let od svého založení a 25 let od obnovení samostatného vysílání. Vrcholem oslav jsou speciální říjnové koncerty popového, rockového i folkového žánru, které jsou navíc lehce dostupné široké veřejnosti díky symbolickému vstupnému 70 a 25 korun.

Jako první se v úterý představila legenda českého folku Pavel Žalman Lohonka se svou kapelou. Během více než hodinu a půl dlouhé koncertu zazněly hity Píseň malých pěšáků, Jdem zpátky do lesů, Divokej horskej tymián, Nezacházej slunce a mnoho dalších. Vyprodaný sál Reduta Moravské filharmonie Olomouc odměnil celou kapelu bouřlivým potleskem.

Hned druhý den panovala skvělá nálada ve vyprodaném S-Klubu v Olomouci, kde vystoupila dlouholetá stálice české hudební scény Michal Prokop, kterého doprovodila skupina Framus Five s Lubošem Adrštem, Janem Hrubým a dalšími muzikanty. 

Na začátku koncertu zazněly nestárnoucí hity Kolej Yesterday, Blues o spolykaných slovech a Bitva o Karlův most. Závěr koncertu patřil písni V baru jménem „Krásný ztráty.“

Před sebou máme ještě ve středu 23. října křest CD "Narozeninové bonbonky Českého rozhlasu Olomouc." Jedná se o CD mluveného slova s nejlepšími rozhlasovými hrami a četbami, které byly natočeny v Českém rozhlase Olomouc v posledních letech. Celý tento večer zpříjemní svými autorskými šansony Anna Jelínková a Richard Mlynář. Koncert je už nyní vyprodán, ale zájemci jej mohou sledovat na YouTube kanálu koncertů Českého rozhlasu.

Pomyslnou třešničkou na dortu bude tradiční Den otevřených dveří Českého rozhlasu Olomouc. Ten se uskuteční v pondělí 28. října mezi 9 a 17 hodinou. Zájemci mohou navštívit Český rozhlas Olomouc a prohlédnout si studio, ze kterého vysíláme každý den už od páté hodiny ranní. První prohlídka studia začíná v 9.00 a poslední bude v 17.00, prohlídky začínají každou čtvrthodinu, počet osob ve skupině je omezen. Průvodce budou dělat moderátoři a redaktoři Českého rozhlasu Olomouc.

 

Spustit audio