Slovácko bylo fotbalovější, přiznal i přes výhru trenér Slavie Beránek

27. červenec 2014

Fanoušci Slavie byli na stadionu Slovácka slyšet od úvodního hvizdu, hráčům jejich klubu to ale 70 minut trvalo. Nakonec Pražané dvěma rychlými góly obou útočníků otočili výsledek a začali plnit své cíle. Trenér Miroslav Beránek ale stále nemá jasno o ideální sestavě.

Soupeř byl fotbalovější, to je potřeba si přiznat. My jsme se hledali. Bylo hodně pasáží, kdy jsme špatně přebírali hráči. Měli jsme problémy s dlouhými míči na Doška,“ uznal po zápase trenér Slavie Miroslav Beránek.

„Domácí byli lepší, přehrávali nás. My jsme je špatně pokrývali, nechávali jsme je centrovat a z toho jsou nebezpeční. Když jsme se dostali k míči, tak jsme spíš odkopávali,“ doplnil svého trenéra střelec prvního gólu Milan Škoda.

Osmadvacetiletý hráč Slavie je rád, že opět hraje na svém oblíbeném postu. „Na začátku přípravy, po třech čtyřech dnech, mi řekl, že se mnou počítá do útoku a že budu nastupovat v útoku,“ těší Škodu.

Trenéra Beránka potěšila produktivita útočníků. „Je to velmi povzbudivé. O přestávce jsem měl výhrady k jejich hře, protože neplnili to, co jsme si řekli. Vyplatila se trpělivost, že jsme je tam nechali. Dali si vysoké cíle k počtu branek, tak je začínají plnit,“ potěšilo trenéra Beránka.

Kouč Slavie navíc věří, že výhra přinese týmu psychickou pohodu. „Měli jsme málo času, pořád jsme na začátku a sestavu pořád budeme skládat,“ plánuje Miroslav Beránek.

autoři: tpe , vman
Spustit audio