Slovenské duo Magick: Chceme, aby na naši hudbu lidé tancovali a uvolnili se

14. prosinec 2021

Dvojčlenný hudební projekt Magick společně tvoří zpěvačka Pavlína Berčíková, kterou můžete znát pod pseudonymem Malvina, a rapper a baskytarista Lukáš Mutňanský aka LVCIFER. V našem proskleném studiu naživo předvedli jak společnou tvorbu, tak své sólové skladby. „Na příští rok chystáme k vydání debutové album,“ prozradila dvojice s tím, že projekt Magick je myšlený hlavně tak, aby si na něj lidé zatancovali a uvolnili se.

„Skladby, které vydávám coby Malvina, jsou tak trochu zpovědi. Často si tím řeším věci, které neumím lidem říct do očí,“ vysvětluje Pavlína, jak vnímá rozdíl mezi sólovou tvorbou a písněmi, které tvoří společně s Lukášem coby Magick.

Pro připravovaný dlouhohrající debut už prý mají hotových zhruba deset demoverzí. „Některé z nich vznikly vyloženě pro Magick, jiné jsem si vybrala od Lukáše už hotové,“ dodává Pavlína.

Za vznik projektu prý může podle Lukáše Vlado Škubla ze slovenského labelu Gergaz. „Řekl si mi o nějaké demáče, tak jsem mu poslal pár tracků a on si vybral beat na pozdější píseň s názvem Dokonalá. Řekl jsem mu, že jestli to má být tenhle song, chci na něm mít i vokály,“ vzpomíná Lukáš. Jako první ho následně napadla Pavlína a projekt Magick a jeho první singl byl na světě.

Jakou sportovní a hudební minulost má Lukáš za sebou? Co dělá Pavlína, když zrovna nepracuje na nových písních? A kdo z hudební scény oba nejvíc inspiruje? Poslechněte si celý rozhovor i tracky Vrai, Iced Out, Hádanka, Orion, Dokonalá a Prší, které zazněly v proskleném studiu Radia Wave.

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.