Snad mě ještě pozvou na oběd. Boleslavský útočník Hyka dal hattrick v rodišti přítelkyně

7. březen 2017

Hned třemi góly pomohl Tomáš Hyka hokejistům Mladé Boleslavi k přesvědčivé výhře 7:1 na ledě Chomutova. Středočeši tak i díky němu vedou v předkole play-off extraligy 1:0 na zápasy. Hyka ale hattrickem taky poškádlil rodiče své přítelkyně. Ti totiž bydlí stejně jako ona v městě protivníka Bruslařů.

„Puk si přidám na poličku. Už je to druhý, první jsem dával proti Spartě, ale tohle je první v play-off, takže o to je to hezčí,“ těšil se útočník Mladé Boleslavi Tomáš Hyka, až si vystaví puk, který získal od rozhodčích.

Útočník Středočechů udeřil dvakrát v prvních třech minutách a třígólovou sbírku zkompletoval, když ve druhé třetině zmrazil Piráty gólem na 5:1. „Je to sladká tečka. Jsem strašně rád, že mi to tam napadalo, ale hlavní je, že jsme vyhráli,“ radoval se.

Hokejku střelku prý dlouze nehledal, ale v následujícím zápase ji nepoužije. „Teď jsem zjistil, že je zlomená, takže si ji asi pověsím na zeď. V příštím zápase nebude, musím vyfasovat jinou.“

Na severu Čech se chtěl autor hattricku ukázat, z Chomutova totiž pochází jeho přítelkyně a její rodina. „Už jsme spolu přes 4 roky, takže když přijedu do Chomutova, chci ho porazit. Ale je ráda, fandí Boleslavi. Ještě aby ne. Byl bych naštvaný, kdyby fandila Chomutovu,“ směje se Hyka.

Na zápase nechyběli ani potenciální tchán a tchýně. Reprezentační útočník věří, že i po hattricku k nim bude moct přijet na oběd. „Doufám, že mě pozvou. Sice jsem je sestřelil, ale hlavně, že se mi povedlo dát gól. Snad je jim jedno, jestli porazím Chomutov, nebo někoho jiného.“

Oběma soupeřům se v závěru základní části nedařilo, ale ve vzájemných zápasech byli dlouhodobě úspěšnější Severočeši. Mladá Boleslav totiž vyhrála v Chomutově skoro po pěti letech a osmi porážkách v řadě.

„To jsem vůbec nevěděl. O to je hezčí, že jsme první zápas zvládli. Ale nic není hotové, musíme jít dál,“ varuje Tomáš Hyka. Druhý zápas předkola play-off mezi Piráty a Bruslaři začne v Chomutově v půl šesté večer.

autoři: dak , vman
Spustit audio