Snaží se Pan profesor o českou Školu zlomených srdcí? Marně

15. září 2021

Kanadská hudebnice Alanis Morissette se ohradila proti novému dokumentu Jagged, který má tento týden premiéru na prestižním filmovém festivalu v Torontu. Čím česká seriálová novinka Pan profesor s Vojtěchem Dykem boduje u diváků a proč se dívat na čtyři čtyřicátnice v americko-francouzském seriálu S nervy v koncích? Zjistíte v nové epizodě podcastu Kompot.

Sedmačtyřicetiletá Alanis Morissette až v úterý vydala prohlášení, ve kterém vysvětluje, proč se neúčastní premiéry snímku, kde hovoří o sexuálních vztazích, které ji údajně hluboce poznamenaly. Film označila za oplzlý.

„Souhlasila jsem se dokumentu účastnit, abych oslavila 25 let od vydání desky Jagged Little Pill, a rozhovor jsem dělala v pro mě velmi citlivé době (během třetí poporodní deprese v lockdownu),“ napsala zpěvačka ve vyjádření pro časopis People. Tvůrci jí údajně dali „falešný pocit bezpečí“ a její příběh zneužili. Režisérka Alison Klayman si zase myslí, že je pro Morissette těžké dívat se na film o sobě.

Pan profesor Vojtěch Dyk v novém seriálu televize Nova bojuje o kolegyni češtinářku (Beáta Kaňoková) s Davidem Švehlíkem. Za takové obsazení by se nemusela stydět ani legendární Škola zlomených srdcí, která si zakládala na pohledných a talentovaných hercích. Jenže stačí to na dobrý seriál o mladých lidech, ve kterém ještě ke všemu mladí lidé hrají epizodní role? Pusťte si Kompot!

Jaká je poslední sezona American Horror Story a proč si ji užijí i ti, kdo nemají rádi horory? Čím si nás získal seriál On the Verge o ženách po čtyřicítce? A hrají Jennifer Lopez s Benem Affleckem vztah, nebo se fakt mají zase rádi? Dejte si čerstvý Kompot a sledujte nás na Instagramu!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.