Sny se někdy mohou stát skutečností, je si jistá Bára Basiková

14. prosinec 2021

Včera proběhl slavnostní křest její knihy Když skočíš, já taky. „Knihu mi pokřtil Leoš Mareš a byla s ním velká zábava,“ popisuje autorka a zpěvačka v jedné osobě.  Všechny díly Blízkých setkání najdete na webu Dvojky nebo v mobilní aplikaci mujRozhlas

„Přečetl i jednu kapitolu z knihy a lidi se senzačně bavili. Strašně jsem si to užila,“ vypráví nadšeně. Kniha vznikla z blogu, který Bára Basiková psala z pocitu, aby něco dělala v době pandemie.

„Zlomilo se v knihu ve chvíli, kdy mi z různých nakladatelství psali, že by o text měli zájem. Potěšilo mě to, ale i zarazilo, protože jsem psala proto, že mi chybělo zpívání. Bylo to v podstatě deníkové psaní,“ vysvětluje.

„Na křtu jsem říkala, jak ten čas rychle běží, doba se mění a sny se někdy mohou stát skutečností. Zpočátku mi psaní moc nešlo a najednou je tady kniha, ve které si listuji,“ podivuje se Bára Basiková.

Čí to byl nápad 

To, aby využila čas k psaní, jí poradily dcery. „Měla jsem jet zrovna na turné, když se všechno zastavilo a já ze dne na den přišla o práci. Holky přišly ke mně, seděly jsme v kuchyni, já hlavu v dlaních a pak řekly: mami, tak piš. Vždycky jsi psala, ale neměla jsi na to čas kvůli nám. A založily mi blog,“ popisuje zpěvačka v Blízkých setkáních.

Co na sebe v knize prozradila? Proč nemá ráda revizory? Co všechno provází profesi zpívání? Co jí dala a vzala doba covidová?

autoři: Tereza Kostková , eh

Související