Sokolovská nemocnice umožnila lidem vyšetření kůže zdarma

26. květen 2022 14:20

Velký zájem měli lidé o vyšetření kůže v sokolovské nemocnici. V rámci Evropského dne melanomu si mohli zájemci zkontrolovat mateřská znaménka. Právě rakovina kůže patří mezi onemocnění, kterých v současné době přibývá.

Jednou z příčin rakoviny kůže jsou pigmentová znaménka, která odborníci doporučují nechat vyšetřit. Někteří se ještě stále domnívají, že rizikové pigmentové znaménko je až takové, které začne svědit, krvácet nebo se kolem něj utvoří zánět. Toto jsou však pozdní příznaky rozvoje většinou už maligního melanomu.

Melanom je nejagresivnější forma rakoviny kůže a představuje jedno z nejvážnějších onkologických onemocnění. Nejvíce ohroženým orgánem lidského těla je kůže, tento nádor však může postihnout také oko, ucho, ústní dutinu, střeva nebo genitál.

Rakovina kůže patří v současné době mezi častá onemocnění. Lidé by tak měli být obezřetní a různé skvrny si raději nechat od lékaře zkontrolovat. Třeba v rámci Evropského dne melanomu, který připadá na 30. května.

Během této akce nabízí řada zdravotnických zařízení vyšetření znamének zdarma. Například v sokolovské nemocnici ve středu byl zájem lidí obrovský. Zdravotníci na kožní ambulanci tam vyšetřili zhruba stovku lidí.

Preventivní akce pokračuje i ve čtvrtek 26. května. Tentokrát v karlovarské nemocnici. Na kožní ambulanci jsou zájemcům lékaři k dispozici až do 18 hodin.

Spustit audio