Sophia Loren. Za války ji zasáhla střepina, dostávala honorář milion dolarů a byla 17 dní ve vězení!

„Nejlepší zbraní ženy je mužská fantazie,“ prohlásila herečka Sophia Loren. Narodila se 20. září 1934 do chudé rodiny. Byla tak hubená, že dostala přezdívku Párátko. Během bombového útoku ji zasáhla střepiny do brady. Jizvu si později nechala odstranit plastickým chirurgem. Prvním krokem do showbyznysu byla soutěž krásy o královnu moře a její princezny. Bylo jí tehdy 15 let. Sice se nestala královnou, ale i jako princezna dostala hodnotné ceny a letenku do Říma.

V Římě si ji všiml italský producent Carlo Ponti, který ji oslovil a nabídl jí, zda by nechtěla zkusit kamerové zkoušky. Zpočátku to vypadalo bledě, protože kameraman nebyl s jejím obličejem spokojený. Chtěli po ní, aby si změnila nos, což ji naštvalo a řekla jim, že na sobě nic měnit nebude. Možná už tehdy se do ní Carlo Ponti beznadějně zamiloval.

Za film vydělávala milión dolarů

Brzy si ji zamiloval celý svět. Prosadila se i v Hollywoodu a jako jedna z prvních vydělávala jeden milion dolarů za film. Později byla obviněna z daňového úniku a odsouzena na 30 dní vězení. Po 17 dnech byla propuštěna do domácího vězení.

Carlo Ponti byl nejenom jejím producentem, ale i partnerem. Stala se jeho milenkou, následně i manželkou, porodila mu dva syny a žili spolu až do jeho smrti. Receptem na její půvab může být i její citát: „Nic nedělá ženu krásnější, než víra ve vlastní krásu.“  

autoři: Jan Kovařík , Monika Valentová , Jindřich Bíč
Spustit audio

Související