SOS Kormidlo. O projektu tréninkového bydlení v Havířově s Michaelou Polákovou a Martinou Cisovskou

11. srpen 2022

SOS Kormidlo. To je tréninkové bydlení pro mladé rodiny a osamělé matky s dětmi, které se nacházejí v obtížné životní situaci. Nově tuto službu nabízejí ohroženým rodinám SOS dětské vesničky v Havířově. Prozatím tam našly dočasný domov rodiny nebo maminky s malými dětmi ve čtyřech bytech.

K rozhlasovému mikrofonu jsme pozvali jak jednu z maminek, tak také vedoucí sociální pracovnicí z havířovské pobočky SOS dětské vesničky Martinu Cisovskou a mluvčí celorepublikové organizace SOS dětské vesničky Michaelou Polákovou.

Odborná pomoc i praktické rady do života, včetně toho, jak zvládat domácnost, hospodařit s penězi nebo pečovat o dítě. I tomu se věnují sociální pracovníci při práci s mladými páry nebo osamělými matkami, které našly dočasné útočiště v tréninkovém bydlení SOS Kormidlo v Havířově. O službu je ze strany ohrožených rodin s malými dětmi velký zájem.

Organizace SOS dětské vesničky nabízí v Havířově kromě tréninkového bydlení SOS Kormidlo také službu pro pěstounské rodiny SOS Přístav a nově chystá od podzimu ještě třetí službu v podobě domu na půli cesty - SOS Kotva. Další informace si můžete vyhledat na webových stránkách sos-vesnicky.cz.

Spustit audio