Sparta trestala chyby domácího Baníku a je ve čtvrtfinále Mol Cupu

20. listopad 2022 07:10

Fotbalisté Baníku Ostrava neuspěli v osmifinále Českého poháru proti pražské Spartě. Zápas se hrál na vyprodaném stadionu ve Vítkovicích, padlo pět gólů, ale tři do domácí sítě, a Baník tak prohrál 2:3.

„Z výsledku velké zklamání. Myslím, že jsme odehráli dobrý zápas, že jsme byli nepříjemní směrem dopředu. Úplně stoprocentní šance jsme si asi nevypracovali, ale měli jsme tam situace, které jsme mohli líp dohrát. No a inkasujeme hloupé branky – ať to je ta penalta a pak v podstatě vlastní gól po standardní situaci,“ litoval trenér Baníku Pavel Hapal jednoduchých situací, po kterých Spartě nabídli Ostravané první dva góly.

Ještě blíže měl k nešťastným momentům brankář a kapitán Jan Laštůvka. „První penalta – nějak jsem to neviděl, myslel jsem spíš, že tam byla ruka napřed hostujícího hráče, ale Juriho to trefilo. A druhý gól jde za mnou, protože si myslím, že už v prvním momentě jsem možná mohl vyběhnout na centr. Dva darované góly a pak jsme se to snažili otevřít, což Sparta potrestala třetím gólem,“ poznamenal Laštůvka.

A tak Baníku a 14000 fanoušků se do zimní přestávky neodcházelo ze stadionů lehce. „Samozřejmě velké zklamání, protože jsme chtěli jít v poháru dál. Přišlo hodně lidí, kteří nám vytvořili fantastickou atmosféru, ale bohužel našimi chybami jsme se vyřadili sami z poháru,“ dodal Laštůvka.

„Je to škola, jsem zklamaný, protože tady byla nádherná kulisa. Diváci tady připravili krásný zápas a je mi to líto samozřejmě vůči nim, protože si zasloužili určitě vítězství a postup. Ale to se vám nepodařilo,“ vracel se ještě k výsledku trenér Hapal.

Kvalitu zápasu i atmosféry ocenil i dánský trenér Sparty Brian Priske. „Těžký a pěkný zápas s nádhernou atmosférou. Na závěr podzimní části na takovém stadionu a před takovou návštěvou to byl opravdu dobrý střet dvou bojovných týmů. Nakonec jsme zaslouženě vyhráli. Mohli jsme vstřelit více gólů, ale jsem spokojený,“ řekl Priske.

Baník bude ještě v příštím týdnu trénovat, pak dostanou hráči až do 29. prosince volno.

Spustit audio