Sportovní ozvěny: Jihočeši žijí hlavně hokejem, sledují boj Motoru o extraligu

3. duben 2017

Hokejová baráž o extraligu nabízí neuvěřitelné momenty. Semifinále extraligy volejbalistů pokračuje v Českých Budějovicích. Lezeckou stěnu Lannovka obsadili závodníci z celého Jihočeského kraje. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Při vší úctě ke všem dalším jihočeským sportovcům, zraky Jihočechů jsou v těchto dnech upřeny k hokejové baráži o extraligu. Při prvním domácím duelu v pátek s Karlovými Vary Motor bojoval, hráčům se povedlo vyrovnat z nepříznivého stavu, ale nakonec odcházeli poraženi 3:4.

Hokejisty do kabiny přesto vyprovodil potlesk vyprodané Budvar arény. „Hokej dobrý, řekl bych až vynikající, škoda, že nám to tam málo padalo. Měli jsme možná chvílemi víc ze hry,“ chválil jeden z fanoušků. „Bylo to výborné. První dvě třetiny parádní, v poslední jim trochu došel plyn. Řekl bych, že neměli fyzičku,“ dodal další z návštěvníků.

Motor tedy nepotvrdil v baráži vítězství v Pardubicích a doma s Karlovými Vary prohrál. Přesto byl v Budvar aréně jeden spokojený Jihočech - trenér Karlových Varů Jan Tlačil. Toho potěšil už úvod, v páté minutě byl totiž stav 0:2. „My jsme chtěli ten vstup do zápasu takhle provést a povedlo se. Klobouk dolů před našimi hráči, i když góly, ten první určitě, byly hodně překvapivé i pro nás. Tady před tím publikem, v té hezké atmosféře zápas pěkně gradoval,“ komentoval.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Motor České Budějovice v neděli večer prohrál po samostatných nájezdech 1:2 v Jihlavě a z Vysočiny přivezl bod.

Volejbalová extraliga je v semifinále. Ve třetím utkání Jihostroj České Budějovice - Karlovarsko 3:0. Stav série je 2:1.

Fotbalisté Dynama na jaře ještě nevyhráli, v Ústí remizovali 0:0. Zato Táborsko ve Frýdku Místku bralo tři body za vítězství 3:1.

Pohled na Ondrášovka krajský přebor: Osek - Protivín 3:1, Želeč - Katovice 1:3, Milevsko - Planá 3:0. Dvěma góly k vítězství 3:1 Rudolfova nad Pískem přispěl Radim Pouzar. „Při prvním se mi povedlo z trestňáku najít jediný drn na rudolfovském hřišti, no a druhý, to už byla pouze formalita, ošulil jsem dva obránce soupeře a vstřelil jsem druhý gól,“ popsal.

Fotbal, Hluboká nad Vltavou

Soběslav - Čimelice 2:1, Olešník - Ševětín 4:1, Třeboň - Jindřichův Hradec 0:2 a Hluboká v krásném utkání z obou stran porazila Dačice. Skóre otevíral Tomáš Tauber: „Předběhl jsem stopera a uklidil jsem to na přední tyč.“ A k Tauberově úklidu přidali domácí ještě čtyři trefy a zvítězili 5:2.

Interliga házenkářek: Poruba - Písek 30:21.

Hokej ještě jednou, tentokrát Spring Cup mládeže Jaroslava Pouzara. První místo pro Kohouty z Tábora. V derby Tábor - Veselí nad Lužnicí k výsledku 4:2 gólově přispěl Honzík Pospíchal: „Oni tam jeli a vystřelili na bránu a ten puk se odrazil do rohu, pak vystřelili znovu a já jsem to tam dorazil.“

Boulderingové závody v lezeckém centru Lannovka o víkendu obsadili teprve začínající sportovci a šlo jim to pěkně od rukou i od nohou. Takový Matěj Smetana lezl tam, kam měl, a ještě stačil vyprávět do mikrofonu Sportovních ozvěn, kdo se stane vítězem Junior Cup v boulderingu: „Ten, kdo vyleze nejvíc boulderů. Je jich nejvíc dvacet a podle pokusů se to počítá. Hodně jsem jich už tady vylezl.“

Tabulka:

Zastavíme se u nejvyšší krajské fotbalové soutěže. O pozici lídra je jasno - Soběslav (44 bodů). Pak je tabulka zajímavější: Čimelice (37), Želeč (35), Katovice (34). Na spodních příčkách jsou Olešník (18), Ševětín (13) a Planá (8 bodů).

1. FK Spartak Soběslav (44)
2. SK SIKO Čimelice (37)
3. Sokol Želeč (35)
4. SK Otava Katovice (34)
5. FK Protivín (32)
6. SK Rudolfov (32)
7. TJ Hluboká nad Vltavou (31)
8. FK J. Hradec 1910 (29)
9. Jiskra Třeboň (24)
10. FC ZVVZ Milevsko (24)
11. TJ Osek (23)
12. Centropen Dačice (20)
13. FC Písek B (18)
14. FK Olešník (18)
15. SK Ševětín (13)
16. Sokol Planá nad Lužnicí (8)

Kam v týdnu za sportem:

Výběr akcí je docela jednoznačný. Pokud fandíte jihočeským sportovcům, tak vám jistě neuniklo, že v pondělí večer Jihostroj ve čtvrtém semifinále přivítá volejbalisty Karlovarska. Začíná se 18 hodin. Úterý a pátek budou patřit hokeji, Motor v baráži o extraligu přivítá od 17.30 hodin v úterý Jihlavu a v pátek Pardubice. Sobota bude fotbalová, Dynamo ve Fortuna národní lize hostí 12.30 hodin Olomouc a na hřiště Táborska přijede v 16.30 hodin Sokolov. Příznivci sportu se určitě nudit nebudou.

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.