Sportovní ozvěny: Jihočeské fotbalistky hrály s Američankami, krajský přebor vede Soběslav

20. březen 2017

Jihočeský kraj navštívily fotbalistky z Ameriky. Jihostroj České Budějovice trápí ve čtvrtfinále play-off příbramští Kocouři. FC MAS Táborsko má za sebou zápas před televizními kamerami. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Děvčata s americkými vlaječkami na dresech nastoupila v Českých Budějovicích proti dívčímu fotbalovému výběru, který hrál pod hlavičkou Rudolfova. Fotbalistky předváděly celou řadu hezkých akcí. A také padaly góly. Američanky vstřelily tři, Jihočešky dva.

„Jsme ze státu Iowa a část týmu je z Winsconsinu,“ vyprávěla hráčka Elisabeth Owerbergová. Na první pohled bylo vidět, že Američanky spolu nehrají poprvé. „Ano, všechny hrajeme za veliký klub Cold Rush a společně jsme vyrazili do Evropy,“ dodala.

Když se naskytla možnost odletět do Evropy, nikdo ani na chviličku nezaváhal. „Je to super. Je skvělé hrát proti soupeřkám z cizích států, potkávat se s nimi a porovnávat naši úroveň. Teď jsme hrály poprvé v České republice, máme za sebou zápasy v Německu a v Rakousku. V Americe trénujeme třikrát týdně. Fotbal milujeme. U nás je mezi dívkami tento sport velmi oblíbený,“ řekla Elisabeth Owerbergová.

České hráčky vedl trenér Aleš Hlubocký z Rudolfova. „Pět holek je našich a ostatní jsou vypůjčené z klubů okolo - Lomnice, Ševětín, Třeboň,“ vysvětlil.

Na trávníku se představila například Natálie Johnová z Českých Budějovic. „K fotbalu mě přivedl táta. Nejvíc mě baví ten pocit z vítězství, kolektiv a tak. Chtěla bych se dostat někam výš,“ vyprávěla dívka, která už jezdí trénovat na Strahov a hraje za pražskou Spartu.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Hokejisté Motoru České Budějovice vyhráli dvakrát nad Slavií Praha v Edenu a v semifinálové sérii WSM ligy vedou 3:1.

Hanka Jaukerová z SK Hlincovka patří mezi talentované děti, které v Českém Krumlově bojovaly o body v barevném minivolejbalu

Ve Fortuna národní lize fotbalisté Táborska v televizním utkání porazili Olomouc 2:0. Góly dávali Džafič a Nešický. Dynamo České Budějovice přišlo o vítězství se Sokolovem tři minuty před koncem. Stav 1:1 nepotěšil útočníka Iva Táborského: „Udělali jsme chybu při autu, nevím, co k tomu víc říct. Musíme hlavně dávat doma víc gólů, hrát pořád na jeden gól je málo.“

Zajímavé derby duely se odehrály v divizi. Roudné - Jankov 3:0 a Český Krumlov - Čížová 1:4.

Ondrášovka krajský přebor. Jindřichův Hradec podlehl Čimelicím 0:2, Olešník Katovicím 0:3. Osek - Dačice 1:6, Rudolfov - Ševětín 0:1. Soběslav porazila Protivín 4:2, Třeboň Planou 4:0. Hluboká - Želeč 1:0 a Milevsko - Písek 4:0.

Zimní liga mládeže v Třeboni. Písek podlehl Dynamu 1:5. Gól vítězů vstřelil také Martin Šuba. „Vystřelil jsem pravačkou a dal jsem gól k tyčce,“ popsal.

Z volejbalu. Jihostroj České Budějovice zvítězil v Příbrami 3:0 na sety a ve čtvrtfinálové sérii vede 2:1. Kapitán Filip Habr nic nepodcení. „Příbram jsou bojovníci a určitě to nevzdají. Každý zápas je úplně jiný a může to být daleko těžší,“ komentoval.

V Českém Krumlově bojovaly talentované děti o body v barevném minivolejbalu. Hanka Jaukerová z SK Hlincovka jasně prokázala, že má volejbal moc ráda. „Je to tady suprové, vyhrály jsme a povedlo se nám to,“ řekla.

Tabulka:

V čele jihočeského krajského fotbalového přeboru je Soběslav s 38 body, za ní se 34 body Želeč a Čimelice.

1. FK Spartak Soběslav (38)
2. Sokol Želeč (34)
3. SK SIKO Čimelice (34)
4. FK Protivín (29)
5. SK Otava Katovice (28)
6. FK J. Hradec 1910 (26)
7. SK Rudolfov (26)
8. TJ Hluboká nad Vltavou (25)
9. Jiskra Třeboň (24)
10. FC ZVVZ Milevsko (21)
11. Centropen Dačice (20)
12. FC Písek B (18)
13. TJ Osek (17)
14. FK Olešník (14)
15. SK Ševětín (13)
16. Sokol Planá nad Lužnicí (8)

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio