Sportovní ozvěny: Jihostroj uspěl v boji o semifinále, Motor vstoupí do baráže

27. březen 2017

O dalším semifinalistovi volejbalové extraligy rozhodl až sedmý zápas. V krajském přeboru fotbalistů vede Soběslav. Mladíci Dynama si přivezli tři góly z Brna, ale také červenou kartu. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Jihostroj České Budějovice vybojoval v sedmém zápase proti Příbrami postup do semifinále extraligy. Poslední výměnu ukončil smečař Jiří Kraffer a proměněný mečbol ho bude něco stát do klubové pokladny. „Nevím, kolik je to přesně, ale asi to rád zaplatím za poslední bod série. Já jsem moc chtěl, abych dostal ten poslední balón, v tu chvíli jsem si na to věřil. Viděl jsem, že tam bude místo po lajně, tak jsem namířil dozadu,“ komentoval.

A tím, že namířil dozadu pole, udělal Kraffer obrovskou radost svému trenérovi. Tím byl po vítězství 3:1 na sety po koncovce 29:27 spokojený René Dvořák. „Já jsem tušil, že pokud ten třetí set nebudeme mít náskok a nevytvoříme si nějaký tlak, tak to bude velmi těžké. Tyhle závěry už nejsou o nějakém umění, ale o nervech. Přesně to potvrdila druhá půlka čtvrtého setu, kdy to bylo spíš o tom, kdo dá servis a kdo udělá míň chyb,“ dodal.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Výsledek nejvyšší soutěže basketbalistů: Svitavy - Jindřichův Hradec 94:75.

V České fotbalové lize Písek remizoval se Štěchovicemi 3:3 a na penalty odešel poražen 3:4. Béčko Táborska prohrálo 0:3 v Králově Dvoře.

Devatenáctka Dynama nestačila v Brně. Porážku 1:3 si zpříjemnil střelec jediného jihočeského gólu Jakub Pařízek. „Po výkopu našeho brankáře jsem převzal míč na polovině hřiště a po samostatném úniku jsem zakončil k brankové tyči,“ popsal. Zato odchovanec Strakonic Lukáš Kočí nedohrál, viděl totiž červenou kartu. „Letěl míč po zemi do vápna, trefil jsem míč na jistotu, brněnský hráč přepadl přes moje nohy, a tím jsem dostal červenou kartu,“ řekl.

Zápasy krajského přeboru fotbalistů. Nejprve výhry domácích celků: Protivín - Milevsko 2:0, Katovice - Jindřichův Hradec dokonce 5:1, Čimelice - Třeboň 2:0. Rudolfov vyhrál 1:0 v Dačicích, Soběslav 3:1 v Plané, Hluboká 5:2 v Ševětíně, Osek 2:1 v Písku. V zápase Želeč - Písek gól nepadl.

Krajským přeborníkem v hokeji je Český Krumlov, spokojenost se sezónou bude ale i pod hlubockým zámkem, odkud byl tým ve finále.

Tabulka:

V krajském fotbalovém přeboru jasně vede Soběslav se 41 body. Druhé jsou Čimelice (37 bodů), třetí Želeč (35 bodů). Tabulku po osmnáctém kole uzavírají Olešník (15 bodů), Ševětín (13 bodů) a Planá (8 bodů).

1. FK Spartak Soběslav (41)
2. SK SIKO Čimelice (37)
3. Sokol Želeč (35)
4. FK Protivín (32)
5. SK Otava Katovice (31)
6. SK Rudolfov (29)
7. TJ Hluboká nad Vltavou (28)
8. FK J. Hradec 1910 (26)
9. Jiskra Třeboň (24)
10. FC ZVVZ Milevsko (21)
11. Centropen Dačice (20)
12. TJ Osek (20)
13. FC Písek B (18)
14. FK Olešník (15)
15. SK Ševětín (13)
16. Sokol Planá nad Lužnicí (8)

Kam v týdnu za sportem:

Nemůžeme jinak, než pozvat všechny fanoušky sportu ke sledování hokejové baráže o extraligu. Pokud se dostanete do hlediště Budvar arény, užijte si báječnou atmosféru. Poprvé doma se Motor představí v pátek 31. března v duelu s Karlovými Vary od 17.30 hodin. Tak Motor do toho!

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio