Sportovní pohádka. Hokejista Jiří Novotný začal sezonu v krajské lize, teď útočí s Motorem na extraligový titul

17. březen 2022 07:29

Motor České Budějovice je jedním z velkých překvapení tohoto ročníku české nejvyšší hokejové soutěže. Přestože se pro Jihočechy dva poslední důležité zápasy nevyvíjely dobře, svěřenci trenéra Jaroslava Modrého oba zvládli. Odměnou jim je přímý postup do čtvrtfinále, ve kterém nastoupí proti Pardubicím.

Fanoušci Motoru České Budějovice jsou nadšení. Jejich klub se zařadil po dlouhodobé základní části mezi čtyři nejlepší týmy. To je fakt, se kterým nepočítali ani ti největší optimisté.

Zvláštní příchuť má celá sezona pro Jiřího Novotného. Začal v krajské lize. V době, kdy měl Motor hodně hráčů na marodce, kývl na přátelskou výpomoc kamarádovi trenérovi Jaroslavu Modrému. A je z toho angažmá do konce sezony.

Jiří Novotný navíc otevřeně říká, že chce s Motorem vybojovat mistrovský titul. „Jinak ten hokej nemá cenu hrát. Teď už můžu bezpečně říct, že nám nechybí nic. Máme charakter, starší zkušené hráče, střední generaci, mladé kluky, dokážeme otočit zápasy ve třetí třetině, což také o něčem vypovídá, nevzdáváme se,“ připomíná.

Čtěte také

Postup do čtvrtfinále Jihočeši stvrdili bodem z Hradce Králové, ale vypovídající byl především poslední domácí zápas. Motor otočil utkání s Libercem. V hledišti bylo víc než šest tisíc nadšených fanoušků. To všechno do sebe zapadá, to všechno je podle Jiřího Novotného velká hokejová síla: „Fantastická kulisa, věděli jsme, že přijde hodně lidí, což se potvrdilo. Zápas byl nahoru dolů, porazili jsme těžkého soupeře a museli jsme si sáhnout na dno.“

Motor je tedy ve čtyřce nejlepších a chystá se na čtvrtfinále, ve kterém se představí na domácím ledě 21. a 22. března.

Fanoušci často mluví o Milanu Gulašovi, Lukáši Pechovi nebo Dominiku Hrachovinovi. Trochu v jejich stínu je Jiří Ondráček. Ale neoprávněně. Na ledě má většinou defenzivní úkoly. Po jeho boku bývají Abdul, Pech, někdy Gulaš.

Jiří Ondráček hraje skvěle a navíc dokáže dávat i důležité góly. „Jsem tam s kluky, kteří jsou tvořiví, mají to v sobě. Já se snažím motat kolem brány, a pak je to o štěstí, jestli to tečuji, dorazím. Samozřejmě jsem rád, že jsem týmu pomohl brankami, ale pořád se beru za hokejistu, který je spíš na oslabení. Některé zápasy jsem hrál špatně, ale dostal jsem důvěru a jsem rád, že jsem se takhle osvědčil,“ dodává.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související