Sportovní pozvánky

27. květen 2012

Fotbalové mistrovství Evropy startuje za 12 dní, někdo z vás se tam určitě chystá. Kdo to ale má do Polska daleko, může se dopravit alespoň na Střížkov, kde dnes hrají o účast na EURO fotbalisté do 19 let. Loni zaznamenala fotbalová devatenáctka největší český úspěch posledních let, na EURU podlehla až ve finále v prodloužení Španělsku. Tehdy opěvovaného trenéra Jaroslava Hřebíka angažovala pražská Sparta, ale Hřebík přesto u tohoto mládežnického výběru zůstal. Teď jsou v jeho mužstvu pochopitelně jiní hráči, než minulý rok, ale přesto si jména některých z nich můžete pamatovat - Sparta i Slavia mají ve výběru tři zástupce. Jedním z nich je například Martin Hurka, který má odehrány už skoro dvě desítky zápasů v Gambrinus lize. V prvním utkání kvalifikace o mistrovství Evropy podlehli v pátek mladíci Francii 1:2, teď budou od sedmnácti hodin vzdorovat Nizozemsku.

Potřebujete-li nutně vidět dospělé hráče, tak ti po sedmnácté hodině přiletí z rakouského soustředění na ruzyňské letiště. Odpoledne ale můžete strávit i na tribunách dvou dalších sportovišť.

Na Štvanici hrají od čtvrtka nejlepší beachvolejbalisté světa. České páry se do bojů o medaile nedostali, nejlépe skončili Přemysl Kubala a Petr Beneš, a to sedmí. Kdo je nejlepší, to můžete sami vidět od patnácti hodin, kdy je na programu finále.

Nebo můžete jít na lavičky dostihového závodiště v Chuchli a z nich sledovat program, jehož hlavní částí je Jarní handicap - tedy vytrvalecký dostih na 2 400 metrů pro čtyřleté a starší koně.

autor: mch
Spustit audio