Stanice Český rozhlas Radiožurnál je na 2. místě mezi českými rádii

3. květen 2018

Stanice Český rozhlas Radiožurnál zaznamenala historicky největší úspěch za dobu trvání výzkumu Radioprojekt. Podle aktuálních výsledků poslechovosti rádií v České republice za období od 1. 10. 2017 – 31. 3. 2018 se Český rozhlas Radiožurnál posunul na druhé místo v pořadí stanic podle denní a týdenní poslechovosti a podílu na trhu. Posílila také pozice Českého rozhlasu jako celku.

Český rozhlas Radiožurnál ve sledovaném období poslouchalo v průměrném dni 908 tisíc posluchačů, což je o 62 tisíc více než v minulém období. Týdenní poslech stanice se pohyboval kolem 1 milionu 609 tisíc lidí, což je o 118 tisíc více než minule. Podíl Radiožurnálu na rozhlasovém trhu činil 11,4 %, tzn. stoupl o 0,9 p.b. proti předchozím výsledkům. Ve všech třech uvedených ukazatelích je Radiožurnál na 2. místě mezi českými rádii.

„Stanice Český rozhlas Radiožurnál dosáhla na pomyslnou stříbrnou příčku v poslechovosti rádií. Je to veliký úspěch a ocenění pro všechny, kteří se na vysílání této stanice podílejí. Pevně věřím, že si tato stanice najde v budoucnu ještě větší počet posluchačů, které zaujme svou programovou skladbou,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Vzrostla i celková poslechovost Českého rozhlasu: některou z jeho stanic poslouchalo v daném období přibližně 1 milion 585 tisíc lidí denně, což je o 85 tisíc více než v předchozím období. Poslechovost v průměrném týdnu se zvýšila o 104 tisíc na 2 miliony 538 tisíc posluchačů. Aktuální podíl na rozhlasovém trhu činí 23,5 %, což znamená nárůst o 1,1 p.b proti minulým výsledkům.

Spustit audio