Stanice Regina DAB Praha se mění na Rádio DAB Praha

30. září 2019

Regionální stanice Českého rozhlasu pro Prahu a její okolí mění od 1. října 2019 název na Rádio DAB Praha. Digitální stanice tak chce zaujmout nové posluchače v cílové skupině 25 – 40 let. Novými staničními hlasy se od stejného data stanou herci Petra Horváthová a Michal Slaný. Na změnu názvu naváže spuštění Instagramu, úprava webových stránek a marketingová kampaň.

„Potřeba přejmenování stanice vzešla z průzkumu preferencí posluchačů, který jsme si nechali zhotovit na začátku tohoto roku. Tím, že následujeme jejich přání, si slibujeme, že počet našich posluchačů se zvýší. I přes přejmenování se stanice bude nadále věnovat hudebním novinkám, pražské dopravě a informacím,“ uvedl ředitel regionálních studií Českého rozhlasu Jan Menger.

Od října také posluchači naladí některé své oblíbené pořady pod novým názvem. Pravidelný rozhovor se známými osobnostmi S vámi v Praze ponese nově název Host Lenky Vahalové. Nová jména získají i některé další pořady, přičemž jejich obsah i vysílací časy zůstanou zachovány.

Blíže mladší cílové skupině bude Rádio DAB Praha také díky Instagramu, který spustí v říjnu. Personou Instagramu se stane redaktorka Sabina Vosecká, která bude informovat o pražském dění pomocí Instastories. V průběhu podzimu na změny naváže úprava webových stránek, které se obléknou do uživatelsky přívětivějšího hávu, a marketingová kampaň, která Rádio DAB Praha představí jako pražskou stanici pro mladší posluchače s velkým důrazem na hudební novinky, pražskou dopravu a informace.

Rádio DAB Praha vysílá digitálně pro obyvatele Prahy a jejího okolí, zaměřuje se především na lidi s aktivním způsobem života a na řidiče. Ve zpravodajských vstupech se věnuje aktuálním pražským tématům, sportu, dopravnímu zpravodajství a předpovědi počasí. Z hudby uslyší posluchači hity posledních dvaceti let.

Stanici Rádio DAB Praha je možné poslouchat prostřednictvím DAB+ rozhlasového přijímače, na webových stránkách a v mobilní aplikaci iRadio.

autor: bbu
Spustit audio

Související