StarDance se objeví na obrazovkách 16. října. I letos nabídne tematické večery: čarodějný nebo s písněmi Jiřího Suchého

17. září 2021

Jedenáct bylo Klapzubových fotbalistů, jedenáct je atomové číslo sodíku, je to také číslo sondy, která poprvé doletěla na měsíc, a jedenáctá bude letos i řada taneční soutěže StarDance. Tu budou moct lidé už od 16. října opět sledovat na obrazovkách České televize.

Během prvního ze sobotních přenosů se z parketu na pražském Výstavišti divákům opět představí deset tanečních párů, které budou tvořit mimo jiné hudebník Mirai Navrátil, tenistka a moderátorka Radiožurnálu Sport Andrea Sestini Hlaváčková nebo nedávný herecký objev Zdeněk Godla.

Ten na rozdíl od svých kolegů bojuje nejen s tancem, ale i s oblečením. „Na frak jsem si nezvykl a možná si nikdy nezvyknu, protože to je, jako kdybych byl někde v rakvi,“ svěřuje se Zdeněk Godla.

Moderátoři i porotci zůstávají stejní

Vedle tanečníků se diváci tradičně mohou těšit i na porotce a moderátory. Jejich složení se od předchozího 10. ročníku nijak nezměnilo. Hodnotit výkony soutěžících tak bude čtveřice Tatiana Drexler, Zdeněk Chlopčík, Jan Tománek a Richard Genzer.

Porotci StarDance: Richard Genzer, Tatiana Drexler, Zdeněk Chlopčík a Jan Tománek

Průvodci večerů pak budou Tereza Kostková s Markem Ebenem. Ten v rozhovoru pro Radiožurnál řekl, že se už od první řady z roku 2006 těší vždy stejně na každý další ročník. „Těším se a bojím se. Je to vždycky směs stresu, adrenalinu a očekávání. Přímý přenos je zvláštní disciplína – já ho vůbec nemám rád. Nikdy jsem si to neoblíbil a přitom jsem si jich už tolik užil. Tak doufám, že přežiji i tuhle řadu,“ doufá Marek Eben.

I letos budou večery tematické

Vedle tanců budou jednotlivé večery odlišovat také zastřešující témata. Třetí taneční program, který vychází na den před Halloweenem, se například ponese v čarodějném duchu. A druhý taneční večer bude patřit písním legendárního Jiřího Suchého, který v říjnu oslaví své 90. narozeniny.

Pořadatelé nezapomněli ani na tradiční charitu. 27. listopadu StarDance už popáté podpoří Centrum Paraple, které se od roku 1994 snaží zlepšit život lidem na invalidním vozíku. Přispívat se bude opět pomocí dárcovských SMS.

autor: Josef Kaňka
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka