Startuje Brrrap! Tučný rapový podcast, který se dívá za oponu tvrdých slov

11. září 2020

V úterý 22. září se rozjíždí Brrrap – nová podcastová série Radia Wave, kterou zajímá, co čeští rappeři dělají a o čem přemýšlí, když je fanoušci nevidí. Proč si máma Jamese Colea myslí, že z něj rap udělal grázla? Setkala se Hellwana v Čechách s rasismem? Brrrap nezajímají jen ostrá slova, která můžete znát z textů, ale snaží se ukázat důležité i bizarní momenty, které život s rapem provází. Otázky, které míří až do střev, pokládá rapový fanoušek Jakub Šíma.

Série Brrrap s týdenní periodicitou postupně nabídne čtyři nekonvenční rozhovory s osobnostmi české rapové scény: Násilníkem, Jamesem Colem, Hellwanou a Orionem. Rozhodně přitom nejde jen o průlet hudební kariérou.

Od experimentálního bezdomovce Násilníka se dozvíte, o jakých rapperech se mu zdají sny, ale zároveň vás vezme na putování po místech, kde za poslední rok bydlel  ̶  ať už jde o velkorysý byt plný satanistického haraburdí, nebo nádražní domek v Bubenči.

Nejstarší český rapper Orion zase prozradí, jaké je to stárnout s rapem, jak se mu podařilo přežít třicet let na scéně a jak se mu za tu dobu změnily priority. Hellwana se rozpovídala o největších karambolech dospívání, stejně jako o tom, proč by čeští rappeři uvítali, kdyby je holky nakopaly do koulí.

James Cole nejen vzpomíná na dobu kolem vydání alba Toxic Funk nebo na první setkání s Ristem, ale prozradil také, proč je rád, že se ze středu dostal blíže k okraji rapové scény.

První epizodu čtyřdílné série si dejte už v úterý 22. září. Poslouchejte Brrrap, rapový podcast s tučnou flow na wave.cz/brrrap a mujRozhlas.cz. Přihlaste se také k odběru podcastu na wave.cz/podcasty.

autor: Jakub Šíma
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka