Startuje další ročník projektu Daruj krev s Českým rozhlasem

31. květen 2017

Ve čtvrtek 1. června startuje další ročník projektu Daruj krev s Českým rozhlasem. Cílem akce je šířit povědomí o dárcovství krve a oslovit především ty, kteří dosud krev nedarovali, tzv. prvodárce.

Tvářemi kampaně se letos stali zaměstnanci Českého rozhlasu, ale nově také ambasadoři projektu VZPoura úrazům. Vizuálním znakem kampaně a projektu zůstává vyhrnutý rukáv na pravé ruce.

Zuzana Švejdová, redaktorka zpravodajství, Praha
Michael Rozsypal, moderátor ČRo Plus
Markéta Sádecká, violistka - Symfonický orchestr ČRo
Stanislav Janalík, redaktor zpravodajství, Ostrava
Pavel Bambousek,ambasador projektu VZPoura úrazům
Zbyněk Švehla, ambasador projektu VZPoura úrazům

Hlavní část projektu potrvá do 19. června. Právě v období od 1. do 19. června bude zpřístupněn jednoduchý registrační formulář, kde bude možné si vybrat konkrétní transfuzní stanici a prostřednictvím uvedených kontaktů a informací se přihlásit k darování krve. Po vyplnění všech nezbytných údajů přijde potvrzovací e-mail s podrobnými informacemi, včetně kontaktů na vybranou transfuzní stanici. Pro sjednání termínu k odběru je nutné se ve většině případů objednat telefonicky. Zájemci si mohou samozřejmě domluvit s transfuzní stanicí i pozdější termín samotného odběru než 19. června.

K aktivní spolupráci na projektu se v roce 2017 přidala většina transfuzních stanic v České republice.

V sobotu 17. června se na Staroměstském náměstí v Praze uskuteční Koncert pro dárce, který Český rozhlas pořádá ve spolupráci s partnerem projektu, společností Mattoni.

Záštitu projektu poskytlo Ministerstvo zdravotnictví ČR, Světová zdravotnická organizace WHO, Ústav hematologie a krevní transfuze a Český červený kříž.

Také v letošním roce bude k dispozici webová aplikace JSEM DÁRCE. Na podporu dárcovství krve zde mohou zájemci vložit svou fotografii a podpořit tak projekt a ostatní dárce nebo ty kteří darování zvažují.

Podporu darování krve lze vyjádřit také na facebookovém profilu projektu.

Projekt Daruj krev s Českým rozhlasem se zrodil v Brně v roce 1992 a od té doby se k posluchačům pravidelně vrací. Jeho cílem je zvýšit zájem o dárcovství krve a především oslovit prvodárce, tedy lidi, kteří dosud krev nikdy nedarovali.

Spustit audio
autor: Oddělení marketingu