Startuje letní soutěž Křížem krajem. Vyhrajte s Českým rozhlasem Olomouc litry piva denně!

25. květen 2018

Na začátku parného léta jistě uvítáte příjemné osvěžení. Český rozhlas Olomouc pro vás připravil letní soutěž, ve které můžete vyhrát denně 16 půllitrů piva.

První týden budeme jezdit po Prostějovsku a soutěžit se bude o pivo ZUBR Grand. Druhý týden se budeme pohybovat na Olomoucku a ti šťastní z vás si odnesou pivo Holba Šerák. Od 18. června se setkáme na Přerovsku opět s pivem ZUBR Grand a poslední týden v červnu zavítáme na Šumpersko a Jesenicko s pivem Holba Šerák.

Trasa v pátek 29. června

14.15 – 14.45 Dubicko (před Obecním úřadem)

14.55 – 15.30 Lukavice (před obchodem)

15.45 – 16.30 Zvole (před Obecním úřadem)

16.50 – 17.25 Jestřebí (u Obecního úřadu)

17.45 – 18.10 Hynčina (u Obecního úřadu)

Každý pracovní den odpoledne vyjede naše rozhlasová hlídka na svoji denní trasu, kterou uslyšíte v našem vysílání. Aktuální trasu vždy dopoledne zveřejníme také na našem webu.

V přímém vstupu uslyšíte, kde se naše hlídka nachází. Na místě zůstane přibližně 30 minut. Pokud k ní stihnete přijít, získáte drobný dárek a vyplníte anketní lístek, díky kterému můžete vyhrát 16 půllitrů piva ZUBR Grand nebo Holba Šerák.

Po projetí celé denní trasy vyhodnotí naše rozhlasová hlídka odpovědi na tipovací otázku a tipující s nejbližší správnou odpovědí získá denní výhru, kterou mu naše hlídka hned přiveze domů. V případě, že se nám nepodaří výherce zkontaktovat, bude výhra předána dalšímu v pořadí.

Soutěž trvá od 28. května do 29. června. 

Každý týden zakončíme v sobotu Obecní veselicí

2. 6. Obecní veselice v Čelechovicích na Hané – v areálu Sokolovny vystoupí skupiny Domino, A. M. Úlet, Atom-Rock a Taneční kroužek při ZŠ Čelechovice na Hané.

9. 6. Obecní veselice ve Velkém Újezdu – na náměstí vystoupí skupiny Freďáci, Holátka a Atom-Rock. Také se můžete těšit na vystoupení Tanečního kroužku při ZŠ a Pěveckého sboru při ZŠ Velký Újezd.

23. 6. Obecní veselice ve Věžkách na Přerovsku – v areálu u Obecního úřadu vystoupí skupiny Freďáci, HAPPY TO MEET a skupina 2KU1.

30. 6. Obecní veselice v Rájci – v areálu U Antoníčka vystoupí skupiny Domino, HAPPY TO MEET a Atom-Rock.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.