Startují Mikrovlnky. Pusťte si teaser podcastu s infem, které vám vytuní mozek

7. květen 2019

Mikrovlnky jsou týdenní výběr toho nejpozoruhodnějšího ze zpráv Radia Wave podle Ivany Veselkové a Zuzany Fuksové. Zprávy, které nikomu nezpůsobí osvícení, ale uvíznou vám v mozku, i když nebudete chtít.

Nečekejte objektivní přehled důležitých zpráv, ale ryze subjektivní výcuc informací, které Ivanu a Zuzanu z nepochopitelných důvodů během uplynulého týdne zaujaly. Zdánlivě okrajová témata, dada tragédie, metazápletky a hluboké lidské příběhy, které nechtějí zůstat v koutě. Novinky a zajímavosti, které by byly passé, nebýt dvou amatérských hledaček pokladů.

Věznice na Novém Zélandu nakoupily stroje na ledovou tříšť. Vesmír se rozpíná rychleji, než vědci předpokládali. Tým úředníků putoval desítky kilometrů indickou džunglí, aby knězi vytvořili volební místnost. Čtyřicetiletý muž žaluje rodiče, kteří vyhodili jeho erotickou sbírku, a Facebook by se mohl stát archivem lidské kultury – za padesát let bude mít víc mrtvých než živých uživatelů. To je jen malý výběr z Mikrovlnek, podcastu, ve kterém každý pátek od 17. května uslyšíte, jak všechno souvisí se vším.

Spustit audio