Sto korun za 25 hodin. V pražské nemocnici Motol pacienti za přístup na wifi platí

23. prosinec 2017

Přestože ve většině českých nemocnic se za připojení k internetu neplatí, v pražském Motole lidé musí zaplatit 100 korun. Za tuto částku pak můžou 'surfovat' 25 hodin. Nemocnice poplatek vysvětluje tím, že s pokrytím areálu internetem jsou spojené vysoké náklady.

„Není to sto korun za den, ale za 25 hodin připojení, takže pokud pacient potřebuje například dvě hodiny připojení denně, stačí mu to na 12 dní. U nadstandardních pokojů je wifi v ceně pokoje. Wifi je zpoplatněna pouze na dospělé části, na dětské je zdarma,“ řekla serveru Lidovky.cz, který na poplatek upozornil, mluvčí nemocnice Pavlína Danková.

Pacienti i návštěvy si ale stěžují, že především během dne funguje v Motole internet pomalu nebo dokonce vůbec. Někteří si proto vouchery na hesla k wifi kupovat odmítají, přestože na internetu by být chtěli.

Ve většině velkých českých nemocnic ale lidé za internet neplatí nic. Třeba v pražské nebo brněnské fakultní nemocnici se dokonce zadarmo můžou připojit nejenom pacienti, ale i kdokoli jiný.

autor: sva
Spustit audio