Strahovský tunel v Praze: Desetidenní uzavírka

3. červenec 2015

Pražský Strahovský tunel bude od soboty 4. do úterý 14. července 2015 zcela uzavřený kvůli propojování jeho řídicího systému se systémem tunelového komplexu Blanka.

V Praze na Městském okruhu bude na deset dnů uzavřený Strahovský tunel. Spojnice mezi Břevnovem a Smíchovem bude neprůjezdná v obou směrech od 4. do 14. 7. 2015.

Uzavírka má začít v sobotu 4. července 2015 v 08:00 hodin ráno. Potrvá do úterního brzkého jitra 14. července 2015 do 05:00 hodin.

AKTUALIZACE 13. 7. 2015: Provoz ve Strahovském tunelu byl s předstihem obnoven v obou směrech už v pondělí v 5 hodin ráno.

„Důvodem úplné uzavírky tunelu je propojení řídicího systému tunelového komplexu Blanka a řídicího systému Strahovského tunelu," vysvětluje mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman.

Technická správa komunikací hlavního města Praha využije uzavírku tunelu také k úpravě povrchu vozovky v obou tunelových troubách.

Čtěte také

Omezení také na Malovance a Smíchově

Během uzavírky budou v křižovatce Malovanka probíhat stavební úpravy, které jsou nezbytné pro plánované zprovoznění tunelu Blanka v září 2015.

Dopravní opatření očekávejte v okolí obou portálů Strahovského tunelu. Zejména na Smíchově. Tady budou v ulicích Kartouzská, Radlická, Plzeňská, Mozartova a Tomáškova některé směry přeorganizovány v návaznosti na vjezd a výjezd z tunelu Mrázovka.

Strahovský tunel uzavřen - objízdná trasa

Objížďka značená přes Vypich

„Objížďka za uzavřený Strahovský tunel je navržena oboustranně ulicemi Plzeňská, Vrchlického, Kukulova, Bělohorská a Patočkova. Objížďka bude řádně vyznačena i v okolí,“ uzavírá Vít Hofman.

Spustit audio