Strašidlení na Kotouči, Burčák Fest, drakiáda... Vyberte si z našich tipů

8. říjen 2021

Kam za kulturou, zábavou, pohodou dnes a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Pátek

Do pohádkového světa našich Večerníčků jste zváni na nově otevřené interaktivní výstavě ve Velkém světě techniky v Ostravě. Večerníček a království pohádek, tak zní její název a vidět na ni můžete například Krtkovo autíčko či Rákosníčkův kolotoč.

A pohádkově strašidelný je i náš další tip. Pro rodiče s dětmi je totiž připravena ve Štramberku noční hra. Strašidlení na Kotouči začíná v 19 hodin v Národním sadu.

Regionální knihovna v Karviné nabízí setkání s uznávaným hypnotizérem Jakubem Kroulíkem. Poodhalí nejen část svého umění, ale také představí knihu rozhovorů nazvanou Hypnotizér. Začátek je v 17 hodin v pobočce na Masarykově náměstí.

Dnešní den v Bruntále patří sportu. Už od 9 hodin ráno se bude na náměstí hrát vybíjená, od půl páté odpoledne pak začíná Večerní běh Bruntálem. Vše zakončí koncert kapely Melodic Rock od půl osmé večer.

Sobota

Od tří hodin odpoledne můžete navštívit město Brušberk, které pořádá 1. ročník Burčák Festu. Můžete ochutnat nejen několik různých druhů burčáku, ale připravena bude také spousta jídla, dobré hudby a zábavy.

Dobrému jídlu a pití bude také patřit Slezskoostravský hrad. Tradiční podzimní hodokvas začíná už v 10 hodin dopoledne.

Slezskoostravský hrad

V 10 hodin startuje také program drakiády ve Frýdlantu nad Ostravicí, kde mimo soutěže v pouštění draků můžete spatřit také výstavu letecké techniky, seznamovací lety a seskoky parašutistů. Pro děti jsou připravené i dovedností soutěže.

Kdo se rád bojí, měl by zavítat na hrad Hukvaldy. Sobotní noc tam totiž patří strašidlům, ohňové show a udatným šermířům. První část programu začíná v 17 hodin, druhá pak v osm večer. Strašidelný hrad Hukvaldy bude otevřen do 22 hodin.

Na Myslivecké hody jste zváni do Bohuslavic. Začátek je v 11 hodin v chatě U Lípy.

A příznivci skoků na lyžích by měli zamířit do Frenštátu pod Radhoštěm. O půl jedenácté dopoledne tam začíná Mistrovství České republiky.

Neděle

Bravantice na Bilovecku zvou na komentovanou prohlídku zámku a zámeckého areálu. Prohlídka začíná ve 14 hodin.

Ve stejný čas pak začíná další procházka z cyklu Štramberské pikanterie. Sraz zájemců je na náměstí u kašny a mimo jiné je v plánu i návštěva pekárny štramberských uší včetně ukázky jejich pečení.

Trúba z dálky

Pokud stále nevíte, co s volným dnem, zveme vás na naučnou stezku Stříbrný chodník, která se nachází na okraji města Oder. Celkem má trasa 10 km a obsahuje 16 zastavení. Každé zastavení je označeno tabulí informující o fauně a floře, geologii, ale také o botanice, ekologii, historii osídlení a využívání krajiny Oderska.

V Bazilice Navštívení Panny Marie ve Frýdku-Místku vystoupí novojičínský pěvecký sbor Ondrášek. Začátek koncertu je v 16 hodin.

V Kopřivnici se jede poslední plochodrážní závod letošní sezóny. Mezinárodní mistrovství České republiky juniorských družstev začíná ve 14 hodin.

Poklad schovaný v Jeseníkách se těší na své hledače! Karlova Studánka nabízí příležitost pestře strávené neděle s dětmi. Stezka je dlouhá 4 kilometry a vede lesem skrz Rolandovu vyhlídku. Plánky k cestě za pokladem naleznete v Letních lázních, u bazénové pokladny. Hra je v provozu každý den do konce října.

autoři: Romana Kubicová , tif
Spustit audio