Strašné recenze, ale Češi to milují. Jaký je film Takový normální kluk o chudé influencerce?

31. srpen 2021

Nejsledovanější film na českém Netflixu je nová romantická komedie Takový normální kluk. Film napsal osvědčený scenárista žánru a hraje v něm Addison Rae, jedna z největších influencerek sociální sítě TikTok. Proč se na film lidi dívají, i když má hrozné recenze? Režisér Quentin Tarantino nechce o svojí nepřející matce ani slyšet, jiné známé osobnosti si naopak staví domy se svými rodičkami na stejném pozemku, aby je měly co nejblíže. Do jaké skupiny patříte vy?

Jaké jsou ingredience super úspěšného netflixovského filmu? Vzít dvaadvacet let starou úspěšnou romantickou komedii o teenagerech (Taková normální holka), najmout stejného scenáristu (R. Lee Fleming Jr.) a genderově ji obrátit.

Recenze na film Takový normální kluk (v originálu He´s All That) jsou rozporuplné. Deníky Washington Post i New York Times film strhaly a na databázích IMDB a ČSFD má hodnocení okolo 50 procent. Proč tvůrci vsadili na influencerku Addison Rae a máte se na film podívat?

V podcastu Kompot uslyšíte i o tom, jak se Drake a Kanye West navzájem mstí na nemovitostech a co znamená výraz „jachting“, pokud hovoříme o méně slavných celebritách.

Zjistíte také, jestli stojí za to pustit si reality show My Unorthodox Life o podnikatelce Julii Haart, která opustila život v ortodoxní židovské komunitě, vede prestižní modelingovou agenturu a o své rodině natočila osmidílný dokumentární sérii pro Netflix.

Proč čelí zpěvačka Beyoncé kritice kvůli krvavému diamantu a její kolegyně Cher používá Twitter tak, jak se o něm píše v tóře? A jak dopadl pozemek nechvalné zoo Tiger Kinga Joea Exotica? Pusťte si Kompot a sledujte nás na Instagramu nebo Twitteru!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.