Střepy na Světu knihy aneb Válka na Ukrajině očima českých spisovatelů

13. červen 2022

Přečtete si dokumenty z výjimečné, bolestivé doby. Český rozhlas Plus oslovil deset spisovatelů, kteří napsali první texty o nové válce, a vznikl tak pořad Střepy. Kniha přináší také zajímavé rozhovory s nimi.

Čtěte také

Vojenský vpád Ruska na Ukrajinu 24. února 2022 způsobil v Evropě šok. Na kontinent míru a blahobytu se vrátila válka.

Se vším jejím utrpením, oběťmi i mezi civilisty, miliony uprchlíků, otřesem, který pocítily i vzdálenější země v podobě nebývalé ekonomické nejistoty.

Česko projevilo úžasnou solidaritu se statisíci uprchlíků a poskytlo vojenskou podporu Ukrajině, napadené agresivním Ruskem Vladimira Putina.

Český rozhlas Plus oslovil deset spisovatelů, kteří napsali první texty o nové válce, a vznikl tak pořad Střepy. Kniha přináší také zajímavé rozhovory s nimi. Přečtete si dokumenty z výjimečné, bolestivé doby.

Čtěte také

Svými texty do knihy přispěli:
Anna Beáta Háblová, Petra Dvořáková, Ondřej Macl, Jakuba Katalpa, Lenka Elbe, Milan Uhde, Marie Iljašenko, Kateřina Tučková, Petra Hůlová, Emil Hakl.

V rámci veletrhu Svět knihy proběhl křest knihy, a to generálním ředitelem Českého rozhlasu René Zavoralem spolu s Kateřinou Tučkovou, Annou Beatou Háblovou, Petrou Hůlovou a Lenkou Elbe.

Předprodej knihy byl zahájen 10. června na radioteka.cz. Víc informací na našem Facebooku.

Spustit audio

Související