Studenti v Ostravě si opět "sáhli" na rozhlasovou hru

10. květen 2006

Další přímé setkání s rozhlasovou slovesnou tvorbou nabídl studentům ve svém ostravském studiu Český rozhlas. V pátek 5. května zavítal cyklus poslechových seminářů Rozhlasové hry živě opět do Studia 1 Českého rozhlasu Ostrava. Studenti poslouchali román Franze Kafky Zámek převedený do rozhlasové podoby.

Na úvod seznámil studenty s obecnými informacemi o Českém rozhlase šéfredaktor ostravského studia Richard Piskala. Poté studenty čekal poslech samotné 80-ti minutové rozhlasové hry, kterou posluchačům představil režisér Dimitrij Dudík. V závěru ostravského semináře proběhla diskuze. Zvukoví mistři Českého rozhlasu, kteří se na tvorbě rozhlasové hry podíleli, umožnili mladým posluchačům, nahlédnout pod pokličku přípravy zvukových efektů využívaných v rozhlasové tvorbě.

Poslechové semináře Českého rozhlasu probíhají pravidelně od března v jednotlivých regionálních studiích ČRo. Každý díl semináře navštíví vždy téměř stovka studentů místních středních škol. Do ostravského studia zavítal cyklus poslechů již podruhé - 28. března si mohli studenti z Ostravy a okolí poslechnout hru Děvčátko Momo a ukradený čas, která vznikla na motivy stejnojmenné knihy autora slavného Nekonečného příběhu Michaela Endeho.

Spustit audio